U Lastvi je danas otvoren područni vrtić "Naše radosti", koji se nalazi u prostoriji područne osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".

vrtic lastva

Ni hladno vrijeme nije omelo desetak mališana da sa svojim roditeljima dođu i da se upoznaju sa svojim novim drugarima. Očekivao se plač, suze, ali toga nije bilo. Znatiželjno su se dječica posmatrala i upoznavala, a nakon toga krenulo je i zajedničko igranje uz slagalice, lutke, kamione, traktore, automobile...

Direktor "Naše radosti" Aleksandar Vukanović je istakao da je na inicijativu roditelja i predstavnika Mjesne zajednice pokrenuta inicijativa za otvaranje vrtića u ovom naselju.

"Prijavljeno je desetoro djece i u dogovoru sa direktorom škole 'Jovan Jovanović Zmaj' Darkom Jegdićem data nam je prostorijama koja se ne koristi u ovoj školskoj godini", rekao je Vukanović.

Prostorija je adekvatno opremljena za potrebe djece tako da vrijeme u vrtiću mogu da provedu u igri i zabavi.

Prema Vukanovićevim riječima, trude se da omoguće da sva djeci, bez obzira da li žive u centru grada ili prigradskim naseljima, imaju jednake uslove za obrazovanje i vaspitanje.

"U toku je izrada idejnog projekta za vrtić na Tini, a tu je zahtjev i MZ Hrupjela za otvaranje vrtića i ako bude adekvatnog prostora neće biti problema", istakao je Vukanović.

Vaspitačica Milena Šuković ima već dvadesetak godina rada sa djecom. Sa osmijehom na licu primila je dječicu koja se po prvi put odvajaju od svojih roditelja.

"Ovdje mi je predivno, ambijent je prelijep kao i prostor, a nadam se da će nam se još djece pridružiti kada vide kako je nama lijepo ovdje", rekla je Šuković.

vrtic lastva

Dragana Paranos je po prvi put u vrtić dovela svog dvoipogodišnjeg sina koji je sa znatiželjom ušao u prostorije u kome će u narednomm periodu da se igra, druži i uči sa svojim budućim drugarima.

"Razlog upisa u vrtić je da se upozna sa novim drugarima kroz igru i zabavu pošto je sam kući, a ovo će mu dobro doći da se na jedan način osamostali", kazala je Paranos.

Vrtić će raditi od 7.00 do 13.00 časova.

Treba istaći i to da je ove godine "Naša radost" otvorila i jasličku grupu u vrtićima u Bregovima i Policama.