U Beogradu je sinoć priređeno četvrto veče Trebinjaca u ovom milenijumu, koje je okupilo veliki broj naših sunarodnika sa privremenom adresom u srpskoj prestoni.

neda ukraden vece trebinjaca

Veče je ovoga puta bilo posvećeno studentima iz našeg grada, kojima su i dodijeljene prigodne nagrade za njihov uspjeh na fakultetima Univerziteta u Beogradu.

A šta bi bilo veče Trebinjaca da nije pjesnika Boža Glogovca koji je kazivao stihove svoje pjesme "Pauk i mravi", dok je noć starim i novim hitovima uljepšala Neda Ukraden, poželjevši Trebinjcima lijepo druženje i skoro viđenje na centralnom gradskom trgu.

Predsjednik Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu Žarko J. Ratković podsjetio je da je sinoćno druženje samo jedna od manifestacija koju su organizovali, podsjetivši da su priredili dvije značajne tribine - o Luki Ćeloviću i Nićiforu Dučiću.

On je najavio za iduću godinu i tribinu o vojskovođi Miću Ljubibratiću.

Ovo je, kazao je, i svojevrsna spona sa zavičajem, rodnom grudom i prijateljima - Trebinjcima koji žive i rade u Beogradu ili u ovom gradu stiču nova znanja.

vece trebinjaca beograd 2017

Po prvi put na večeri Trebinjaca bio je i predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak, koji nije krio oduševljenje što je došao u Beograd među svoje sunarodnike. Kao znak zahvalnosti, Udruženju Trebinjaca je poklonio sliku sa motivima platana.

Rekao je i da u Trebinju svi rado prihvataju ideje i prijedloge beogradskih Trebinjaca, te da im je uvijek drago kada sa njima mogu da sarađuju i podijele mišljenja.

Atmosfera je tokom višečasovnog veselja bila veoma prijatna, što su u kasnijim satima nastavili i tamburaši, koji su, kao i Neda, skoro sve prisutne podigli na noge. Između stolova je prošao i takozvani vozić, a u više navrata je igrano kolo.

Do idućeg druženja...

vece trebinjaca beograd 2017 vece trebinjaca beograd 2017 vece trebinjaca beograd 2017 vece trebinjaca beograd 2017 vece trebinjaca beograd 2017 vece trebinjaca beograd 2017

vece trebinjaca beograd 2017 vece trebinjaca beograd 2017

vece trebinjaca beograd 2017 vece trebinjaca beograd 2017 vece trebinjaca beograd 2017 vece trebinjaca beograd 2017 vece trebinjaca beograd 2017