Slavko Drašković izabran je danas za predsjednika Gradskog odbora NDP-a Trebinje.

cavic

Drašković je na konstitutivnoj sjednici Gradskog odbora NDP-a Trebinje rekao da će njegov glavni cilj biti da se čisto, časno i pošteno omasovi članstvo u Gradskom odboru te stranke.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić, koji je prisustvovao današnjoj sjednici, rekao je da će NDP, u partnerstvu sa SDS-om i PDP-om, nastojati da uspostavi dovoljno političkog kapaciteta i ostvari određeni rezultat u Hercegovini, prvenstveno u Trebinju.

Čavić je izrazio uvjerenje da će novoformirani trebinjski Gradski odbor NDP-a raditi na poboljšanju pozicije te stranke u Trebinju, te da će nastojati da zajedno, u partnerstvu, sa SDS-om i PDP-om ponovo uspostave dovoljno političkog kapaciteta da se mogu organizovano i na pravi način suprostaviti "režimskim strankama".

Komentarišući budžet Republike Srpske za narednu godinu, Čavić je rekao da "budžet nije razvojni, već potrošački, da Vlada Republike Srpske sa skupštinskom većinom nastavlja da se ponaša suprotno zakonu, te da će NDP kod koalicionih partnera zagovarati da ne prisustvuju sjednici Narodne skupštine na čijem će dnevnom redu biti budžet Srpske.

"Ne postoji mogućnost da se o budžetu raspravlja po hitnoj proceduri, jer postoji Zakon o budžetskom sistemu u kome je precizno definisan budžetski kalendar i on se može usvajati u dva koraka – u formi nacrta i u formi prijedloga sa amandmanskim djelovanjem", kaže Čavić.

cavic