U zaostaloj utakmici 1. kola Prve lige Republike Srpske u rukometu, RK "Leotar" je pobijedio RK "Borac 2" iz Banjaluke rezultatom 30:27 (15:12).

rk leotar

Utakmica između dva protivnika bila je dosta izjednačena. Obje ekipe su se smjenjivale u minimalnom vođstvu. U posljednjih pet minuta prvog poluvremena pri rezultatu 12:12 domaći su napravili seriju 3:0 i na odmor se otišlo sa prednošću od 15:12.

U drugom poluvremenu igrači Leotara održavali su tu prednost iako su gosti pružili sve od sebe da stignu domaće igrače. U posljednje dvije minute gosti su zaigrali i presing, ali bez uspjeha. Na kraju utakmice na semaforu je pisalo 30:27.

Domaći su igrali bez Ninkovića i Šešlije, a u ranoj fazi utakmice povrijedio se i Komnenović.

Nakon meča trener Dragiša Koraćević, koji je večeras sa klupe vodio ekipu Leotara, bio je zadovoljan igrom svojih momaka.

"Ovo je očekivano teška utakmica, čestitam momcima na zalaganju i pobjedi jer su ovo tri veoma bitna boda za nas", rekao je Koraćević.

Igrači Leotara nemaju vremena za slavlje jer već danas putuju u Bijeljinu, gdje će odigrati zaostalu utakmicu 2. kola lige Republike Srpske protiv istoimene ekipe.

RK "Leotar": Savović, Uljarević 1, Komnenović 2, Tabaković 11, Ćuzulan, Bratić 1, Ambulija 1, Tasovac 2, Spaić, Kapor 5, Samardžić, Bojović 7, Petković. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Borac 2": Sopko, Grahovac 2, Todorović 5, Mačkić, Lukić 11, Knežević 4, Ševa 1, Prestaš 3, Bera, Tepić, Tubić 1. Trener: Goran Garić.