Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Ljubinje uputio je prijedlog predsjedništvu ove stranke da iz članstva isključi aktuelnog načelnika opštine Ljubinje Darka Krunića i njegovog zamjenika Marka Gordića.

darko krunic

Kako navodi predsjednik ljubinjskog odbora DNS-a Risto Mićić, razlog ovakve odluke je što Krunić i Gordić "već duže vrijeme ne poštuju stranačku disciplinu i autodestruktivno djeluju, što je rezultiralo sklapanjem skupštinske većine sa Srpskom demokratskom strankom /SDS/".

"Ovim je iznevjerena volja onih koji su ih izabrali i Ljubinje se ponovo vraća na slijepi kolovoz", poručio je Mićić.

Podsjećamo, Krunić je na nedavnom zasjedanju ljubinjskog lokalnog parlamenta ostao bez podrške stranačkih i koalicionih odbornika /DNS-SNSD/, te se pokazalo da novu većinu čini pet odbornika SDS-a i po jedan odbornik Partije demokratskog progresa /PDP/, Socijalističke partije /SP/ i Snage Hercegovine.

Sa novom skupštinskom većinom glasala je tada i Persa Klimenta, predsjednik Skupštine opštine Ljubinje, koja je najavila da napušta redove SNSD-a zbog neslaganja sa odbornicima te političke partije i da će ubuduće djelovati kao nezavisni odbornik.

Krunić je za načelnika opštine Ljubinje izabran na lokalnim izborima u oktobru 2016. godine kao kandidat koalicije DNS-SNSD-SP.