U 7. kolu Prve lige Republike Srpske KK "Leotar" je pobijedio KK "Student-Igokea" iz Banjaluke rezultatom 90:73 (20:20, 23:20, 23:13, 24:20). Ovo je sedma uzastopna pobjeda Trebinjaca u isto toliko kola i zajedno dijele vrh tabele sa KK "Borac" iz Banjaluke.

kk leotar student igokea

Domaći igrači su dobro počeli utakmicu i tokom prvih deset minuta bili su u prednosti, a u 7. minutu rezultat je bio 20:12. Do kraja prve četvrtine gosti su uspjeli da izjednače na 20:20 i ti rezultatom otišlo se na kratku pauzu.

U drugih deset minuta vidjela se izjednačena igra i ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Na kraju ove četvrtine koševima Vukovića iz slobodnih bacanja i Šakotića, domaći su ootišli na odmor sa rezultatom 43:40.

U trećoj četvrtini "Leo" je imao konstantnu prednost od šest do osam koševa, ali u posljednje dvije minute Trebinjci su povećali svoju prednost. Prvo dolaze do vođstva od 1o koševa - 61:51, da bi trojkom Milišića reztultat se povećao na 64:53, a nakon toga Vuković postiže koševe za krajnjih 66:53.

U zadnjoj četvrtini igrači trenera Dražana Šegrta dolaze u vođstvo od 18 koševa i to pri rezultatu 71:53, 74:56, da bi pri kraju utakmice bila i najveća prednost na utakmici 90:71. Krajnji rezultat na semaforu bio je 90:73 i to je bio znak za slavlje u redovima Leotara.

Kod domaćina je šest igrača postigao dvocifren broj koševa - Šakotić i Radmilović 20, Milešić 14, Milidragović 11, a Fimić i Raičević po 10. U redovima gostiju Ilić sa 17 i Vuković sa 16 koševa bili su najistaknutiji pojedinci.

Svi igrači Leotara i cijeli stručni štab je zaslužan za ovu veliku pobjedu. Treba reći da je ekipa KK "Student-Igokea" prošli vikend igrala juniorsku ABA ligu u Zagrebu i za tri dana odigrala je četiri utakmice i to protiv KK "Partizan", KK "Budućnost", KK "Olimpija" i KK "Cedevita" i sve utakmice riješila u svoju korist, a njihov igrač Dalibor Ilić izabran je za MVP turnira.

Nakon utakmice trener Šegrt je rekao da je presudilo kada su njegovi igrači odigrali zonu sa dva snažnija visoka igrača na početku treće četvrtine.

"Tu smo se podigli na devet, i više razlike i nakon toga kontrolisali tok utakmice", rekao je Šegrt.

Većerašnjom utakmicom trener Dražen Šegrt ostvario je mali jubilej - deset pobjeda za redom. Tri u  Premijer ligi i sedam u Prvoj ligi Republike Srpske.

U sljedećem kolu, a to je već u subotu, Leotar gostuje u Prijedoru, gdje će odigrati utakmicu protiv KK "Prijedor".

KK "Leotar": Bokić, Raičević 10, Kraljević, Tunguz, S. Vuković 5, Zelenović, Milešić 14, Radmilović 20, ilanović, Milidragović 11, Fimić 10, Šakotić 20. Trener: Dražen Šegrt.

KK "Student-Igokea": Živković 6, Petković, Ilić 17, Vuković 16, Cvetić, Nikolić 8, Janković 8, Damjanović 3, Lakić 7, L. Vuković, Savić 2, Čečavac 6. Trener: Žarko Milaković.