Uoči 12. Međunarodnog festivala "VinoCom", u svečanom tonu u zagrebačkom Esplanade hotelu, održana je šesta po redu dodjela "Bijelog grozda", nagrade najboljim vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam i pojedincima koji svojim aktivnostima doprinose razvoju i promovisanju vinske kulture.

Radovan sa priznanjem

Nagradu je 2012. godine utemeljila Udruženje za kulturu stola G.E.T., koja se bavi promovisanjem eno-gastronomije i razvojem eno-gastro turizma. Nagrada predstavlja podizanje svijesti o važnosti eno-gastro turizma u cijeloj regiji tako da su na ovom prestižnom događaju, osim najboljih vinarija sa područja Hrvatske, učešće uzele najbolje vinarije Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Nagradu i prvo mjesto za najbolji vinski podrum u području eno-gastro turizma kao i za kvalitet vina, primio je direktor i enolog Radovan Vukoje.

Ovo je još jedna nagrada u području eno-gastro turizma, koja dolazi u „Podrume Vukoje 1982“ i po ko zna koji put ovim priznanjem osigurava staze prema Trebinju za sve turističke posjetioce svijeta.

Podsjetimo da je na trofejne police Podruma Vukoje ove godine stigao veliki broj nagrada, između kojih, 16 medalja na takmičenju AWC Viena, Concours Mondial de Bruxelles i druge.

Ugostiteljsko-turistički kompleks i vinski put kompanije „Podrumi Vukoje 1982“ sadrži tri nezaobilazne tačke koje zaslužuju da se posjete kako od pravog vinskog hodočasnika, tako i od vinskog početnika ali iskrenog hedoniste.

Vinski put Podruma Vukoje počinje u Vingradarevoj kući, gdje su daleke 1894. godine podignuti Carski vinogradi i gdje je neodoljiv miris božanske žilavke, nastavlja se u hotel restoranu „Villa Pergola“, koji sa svojih 10 dizajnerski moderno opremljenih soba i baštom nad kojom se pružaju savršeno isprepletene grane vinove loze, poziva vas da istražujete hercegovačku tradicionalnu kuhinju u kombinaciji sa vrhunskim vinima.

vukoje galerija trebinje

Nezaobilazna tačka hedonističkog neba je restoran Vinska galerija, koja se nalazi na samom vrhu Vinarije Vukoje, gdje možete uživati u panorami grada Trebinja, dok Vam sommelijeri prezentuju čari vinskog puta.

Kako je izjavio jedan od osnivača i predsjednik Udruženja za kulturu stola G.E.T. Tomislav Stiplošek - “Vinski podrumi su postali sastavni dio turističke ponude i veliki činioc turizma uopšte. Stoga je misija ove nagrade istaknuti one koji se najviše trude, pohvaliti njihov rad i uspjeh, te im dati podsticaj za nastavak.”