U srednjoročnom periodu, do tri godine, Trebinje će postati nosilac sportske infrastrukture u regionu, a sa novim objektima poput zatvorenog olimpijskog bazena, atletskog stadiona i sportskih terena u Draženskoj gori, u našem gradu pripreme će moći da održavaju različiti sportski kolektivi.

trebinje grad vazduh

Tvrde ovo u Gradskoj upravi, navodeći da će zaključno sa 2019. godinom na stadionu u Policama biti završena izgradnja modernog atletskog kompleksa čija je vrijednost 890.000 KM, a koji će se finansirati u tri faze.

Uz tartan stazu, za koju su u ovogodišnjem budžetu grada obezbijeđena sredstva u visini od 220.000 KM, kompleks će imati i elemente i rekvizite za takmičenja u bacanju kladiva, kugle i koplja, te drugim atletskim disciplinama.

Već u narednoj godini za ovaj projekat budžetom će biti obezijeđeno 300.000 KM, dok je u 2019. predviđeno ulaganje od čak 370.000 KM.

Izgradnjom ovog kompleksa biće stvoreni svi neophodni uslovi da Trebinje bude domaćin republičkih, državnih i balkanskih takmičenja u atletici, ali i onih evropskog ranga za mlađe uzrasne kategorije.

Trebinjski atletičari ne kriju zadovoljstvo što će napokon početi izgradnja ovog kompleksa, ističući da će se poslije dugo godina i oni imati adekvatne uslove za rad, čime će imati mogućnost da ostavare još bolje rezultate.

U Trebinju uveliko traje i izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, koji Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ u prvoj fazi finansiraju sa deset miliona KM. Prve kupače ovaj kompleks očekuje na jesen 2018. godine.

Pored ovih projekata, u Draženskoj gori, neposredno uz akva park u Gradu Sunca, najveći i najznačajniji investitor u Trebinju - Rodoljub Drašković, planirana izgradnju sportskog kompleksa vrijednog više desetina miliona KM.

grad sunca sportski kompleks

Kompleks će se prostirati na 20.000 kvadratnih metara i imaće sportsku dvoranu, zatvoreni bazen, hale za borilačke sportove, fitnes centar, po dva terena za košarku, odbojku i tenis i po jedan teren za mali fudbal i rukomet.

S druge strane, grad Trebinje planira i izgradnju moderne kuglane, te sportskih igrališta u svim mjesnim zajednicama, od kojih je prvo već napravljeno u naselju Gučina.