U 10. kolu Prve lige Republike Srpske RK "Leotar" pobijedio je u hercegovačkom derbiju RK "Hercegovina" iz Nevesinja 28:20 (14:12).

rukomet leotar

Ova utakmica okupila je dosta navijača oba kluba, a igrači su im se odužili jednom veoma dobrom i kvalitetnom igrom.

Sam početak utakmice nagovijestio je jednu uzbudljivu utakmicu. Domaćini su vodili sa 6:3 u 10. minutu, ali su gosti u 23. minutu vodili sa 10:9.

U posljednju minutu prvog poluvremena ušlo se sa rezultatom 12:12, ali domaći greškama gostujućih igrača postižu dva gola i odlaze na odmor sa prednošću od 14:12.

U drugom poluvremenu viđena je daleko bolja igra Leotara i gosti im nisu mogli parirati.

Igrači trenera Milana Simonovića su polako povećavali prednost. U 49. minutu bilo je 23:18. Za sljedećih 11 minuta domaći prave seriju 7:2, za konačan rezultat 28:20.

U redovima domaćih treba istaći golmana Savovića koji je imao 17 uspješnih odbrana kao i Ninkovića i Kapora koji su postigli po pet pogodaka, a u redovima gostiju golman Križanović imao je 14 odbrana, a Buha je postigao šest pogodaka.

Marko Simonović mjesec dana radi kao trener rukometaša Leotara i vidljiv je napredak u igri ove ekipe.

Prema njegovim riječima, publika se polako vraća u dvoranu jer njegovi momci svojim zalaganjem i ponašanjem dobijaju veliki broj gledalaca. Prisutne su greške, ali velika borbenost i igra u odbrani zaslužuju pohvalu.

"Treba dosta raditi da se neke navike, kao što su tehničke greške koje imaju posebno mladi igrači, ili nedisciplina da se ne uradi dogovoreno ispravi i mora se igrati kolektivno, a vrijeme je pred njima", rekao je Simonović.

Nakon 10. kola Leotar ima četiri pobjede i četiri poraza, kao i dvije zaostale utakmice koje će da odigra u narednom periodu.

RK "Leotar": Savović, Uljarević 1, Komnenović 3, Bojović 4, Ćuzulan, D. Bratić, Ambulija 1, Tasovac 2, Spaić 3, Ninković 5, Samardžić, Kapor 5, Šešlija 3, Tabaković 1, Petković. Trener: Milan Simonović.

RK "Hercegovina": Stajić, Križanović, Manigoda. Šarenac 4, Knežević, Kovačević 3, Avdalović, Dragović 3, Vujadinović 1, M. Bratić, Čabrilo 2, Buha 6, Savić, Ivanović 1. Trener: Milanko Savčić.