U vrtiću „Naša radost“ u Bregovima održana je radionica, druženje djece starije vaspitne grupe sa roditeljima na temu jeseni.

vrtic nasa radost radionica (2)

Nakon nekoliko recitacija kojima su djeca pozdravila roditelje, brojalicom i igrama uz muziku, tri djevojčice su izvele predstavu o “Ježu i vjeverici“ koja je bila uvod u radionicu.

Radionica se sastojala iz tri centra interesovanja. U jednom su uz priču pravili ogradu kojom su ograđivali dvorište sa šibicama, a od plastelina su oblikovali ježeve različitih veličina. Bodlje su pravili isto od čačkalica i na kraju ježeve stavljali na stiropor koji je bio pun lišća.

Druga grupa djece bavila se kreiranjem. Nacrtani su bili modeli haljina i oni su temperama mazali po lišću, nakon čega su pritiskali po modelima na kojima su ostajali otisci lišća. Na taj način oblikovali su modele haljina.

vrtic nasa radost radionica (2)

Sljedeća radionica sastojala se od toga da su pomoću kolaž papira pravili voće i povrće. Na listovima je bilo nacrtano voće i povrće koje se spominje u priči o djevojčici, a kolaž papir stavljali su na slike mrkve, jabuke...

„Na početku radionice je 'mali' meteorolog u kalendar prirode koji se vodi svaki dan ubilježio kakvo je današnje vrijeme“, rekla je nastavnik predškolskog vaspitanja i obrazovanja Smiljka Stojanović.

Uz svoju djecu bili su i roditelji koji su pomno pratili šta njihovi mališani rade. Imali su samo riječi hvale za predivno prijepodne koje su im priredila njihova djeca sa nastavnikom. Djeca su pokazala i svoje znanje pisanja slova na radost svojih majki i očeva.

Djeca su dva dana prije ovoga pravila pozivnice za svoje roditelje ukrašavajući izrezane oblika jabuka i onda to lijepili na čvrsti papir. Na drugoj strani su napisali tekst pozivnice kako bi svi roditelji bili obaviješteni.

Nakon završetka svi radovi su izloženi u hodniku ispred učionice.