Dodjelom nagrade za najbolju predstavu komadu "Nušićev optimalan broj" u koprodukcijskoj izvedbi Pozorišta "Maska" iz Šapca i Kulturne scene "Male stvari" iz Trebinja, završen je 12. InterdiFest "Dani malih stvari".

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Slađani Zrnić iz Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke za ulogu u stend ap komediji "Malo blago", dok je nagrada za naboljeg glumca otišla u ruke Ivana Tomaševića, koji je igrao Nušića u predstavi "Nušićev optimalan broj".

Specijalna nagrada dodijeljena je Eni Radovanović iz Kruševca za monodramu "Da sam ja pozorište".

Prije dodjele nagrada izvedene su dvije monodrame. Prvu je izvela Monika Romić pod nazivom "Život je loto", a drugu Ena Radovanović "Da sam ja pozorište".

Monika Romić po prvi put se predstavila trebinjskoj publici. Nije krila zadovoljstvo što je u Dučićevom gradu.

"Osnovni lajt motiv predstave gradeći lik Vere je da pomognemo u razmišljanju šta je to sreća, da li je čini materijalna stvar ili ne i da li se menjamo prema onom ko ima moć ili ne. To je pitanje današnjice pohlepa, gramzivost", kazala je Romić.

Ena Radovanović je u svojoj monodrami prikazala kako doživljava ono što slijedi nakon Akademije i kakva su njena iskustva.

"Vežina stvari je istinita u monodrami samo što sam koristila tekstove drugih pisaca i onda uklopila u jednu celinu", rekla je Radovanović.

Direktor Festivala Željko Milošević je istakao da ga raduje što je svake večeri publika prilazila glumcima i organizatorima da im čestita i da im govori da je festival profesionalnog dramskog stvaralaštva potreban našem gradu.

Želja organizatora je da se ovaj festivalodržava početkom oktobra, kad počinje sezona u pozorištima.

"Predstave se selektuju u maju i onda se mogu vidjeti svježa dramska ostvarenja. Tako su ove godine viđene predstave koje su samo dva puta igrane van matičnog pozorišta", pojasnio je Milošević.

Pokrovitelj festivala je bio Grad Trebinje.