Srpskom heroju i generalu Ratku Mladiću podška je upućena i iz Trebinja, odakle je sa neformalnog skupa kod Spomenika braniocima Trebinja od 1991. do 1995. godine poručeno da se ne smiju zaboraviti slavne vojskovođe koje su našem narodu donijele slobodu.

Okupljeni su razvili zastavu Republike Srpske na kojoj je pisalo „Trebinje“ i dva plakata na kojim je pisalo: „Podrška Ratku Mladiću! Hvala ti, đenerale“ i „Đenerale, nek’ je tvojoj majci hvala, što junaka rodila je da se srpstvu vrati slava“.

Borac Trebinjske brigade Nebojša Milišić je rekao da je presuda očekivana od suda koji je oslobodio Nasera Orića, Ramuša Haradinaja i Antu Gotovinu.

„Nismo iznenađeni presudom i ovo je spontano okupljanje. Generalu želimo sve najbolje, a mi smo i dalje njegovi borci. Okupila se omladina sa nama i to mi je drago da pokažu da se ne trebaju bojati i stiditi jer smo se mi časno i pošteno borili“, rekao je Milišić.

Među okupljenima je bio i Žarko Kučinar, ispred „Veterana“ gradskog odbora Trebinje ,koji je pozdravio mladost Trebinja koja se okupila.

„Onaj ko se boji Gospoda ne treba se nikoga drugoga bojati, a prema tome današnji dan je pokazao da naša omladina i naraštaj živi za patriotizam, prave vrijednosti i Republike Srpske“, rekao je Kučinar.

General Mladić, kako je kazano, jedan je od najvećih srpkih vojvođa i u rangu je sa velikim Živojinom Mišićem i Stepom Stepanovićem, jer se požrtvovano borio za srpsku slobodu i stvaranje najmlađe srpske države.