U četvrtfinalu Kup-a Republike Srpske FK "Leotar" je na Policama pobijedio FK "Slavija" iz Istočnog Sarajeva rezultatom 3:1 (2:1) i na taj se način plasirao u polufinale najmasovnijeg takmičenja u Republici Srpskoj.

Trebinjci su pružili odličan otpor i u svim elementima igre su nadvisili goste, člana Prve lige RS.
Igrači Leotara dobro su počeli utakmicu i već u prvoj ozbiljnoj prilici zatresli su mrežu gostiju. U 5. minutu, nakon asistencije Medana, Janjić je pogodio mrežu golmana Buturovića za 1:0. Gosti su u 17. minutu preko Haskovića imali priliku da izjednače, ali golman domaćih Perišić je bio na mjestu.

Leotar je svoj drugi pogodak postigao preko Zečevića, čiji je šut sa oko 20 metara u 38. minutu završio u mreži gostiju. Gosti se nisu predali i u 42. minutu, nakon greške odbrambenih igrača Leotara, smanjili su preko Stojanovića na 2:1.

Ovim rezuktatom otišlo se na odmor.

I u drugom poluvremenu viđena je lijepa fudbalska predstava. Bilo je prilika, ali želja za dokazivanjem kod domaćih igrača nadvisila je želju gostiju za izjednačenjem. Trčali su, borili se i nije bilo nijedne izgubljene lopte kod igrača trenera Rajka Mičete i to je rezultiralo i njihovim trećim pogotkom.

U 59. minutu Ristić je nesebično dodao loptu Medanu, koji izlazi sam ispred Buturovića i šalje loptu u mrežu za 3:1. Do kraja utakmice igrači Leotara nisu dali gostima da se primaknu golu Perišića.

Nakon 90 minuta radost i osmijeh na licima fudbalera Leotara, trenera Mičete i Klimovića. Pohvale su stizale sa svih strana. Poražena je ekipa koja se nalazi na petom mjestu tabele Prve lige RS, a u proteklih 15. kola samo je tri puta napuštala teren pognute glave.
Treba istaći momke koji su danas "Lea"uveli  među četiri ekipe u Kup-u RS, a to su: Perišić, Ljubibratić, Vučić, Janjić, Ramić, Zečević, Medan, Begenišić, Ristić, Prelo, Todorović, Brković, Spaić, Kovačević i Ignjatić.
Za Leotar je bitno i da će u sljedećoj polusezoni igrati na dva fronta - u prvenstvu i Kup-u RS.

"Čestitam igračima na požrtvovanoj i borbenoj igri kroz šampionat i Kup, a hvala i vjernoj publici koja dolazi da nas bodri", istakao je Mičeta.

Ljepši rastanak nije mogao da bude od svojih navijača, jer pobjedom u prošlu subotu u prvenstvu i danas u Kup-u igrači Leotara idu na zimsku pauzu.