U 15. kolu Druge lige Republike Srpske - grupa istok, FK "Leotar" je na svom stadionu pobijedio FK "Mladost" iz Bogutova Sela rezultatom 5:1 (2:1). Ovom utakmicom spuštena je zavjesa na jesenji dio prvenstva.

leotar mladost

U prvom poluvremenu viđena je solidna fudbalska predstava u kojoj su domaćini golovima Todorovića u 39. i Ristića u 41. minutu poveli sa 2:0. Gosti su smanjili preko Neškovića u 44. i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Medan u 57., a Janjić u 60. minutu povećali su na 4:1. U 73. minutu u kaznenom prostoru srušen je Prelo i sudac je dosudio najstrožu kaznu. Realizator je Zečević za 5:1.

Nakon ovog gola viđene su još dvije šanse mladoga Spaića, kada u 74. minutu izlazi sam ispred golmana gostiju koji se nije dao iznenaditi i u 80. kada je promašio čist zicer.

Ovo je bila efikasna utakmica i trener Rajko Mičeta je zadovoljan pobjedom i rezultatom.

"Na pauzi ćemo sumirati utiske šta trebamo raditi i pripremati se za sljedeću polusezonu", rekao je Mičeta.

Na utakmici je povrijeđen Komlen, tako da će se on pridružiti Andriću i na njih Mičeta neće moći da računa protiv Slavije u Kupu RS, a u Leotaru se nadaju da će se na teren vratiti Perišić i Vučić.

Na kraju jesenjeg dijela prvenstva Leotar ima sedam pobjeda, tri neriješene i pet poraza uz gol razliku 21:14. Ima 24 boda i nalazi se u vrhu tabele.

Trebinjci su se na lijep način odužili svojim navijačima i ovim golovima pozvali ih da dođu u srijedu na Police da ih bodre u 1/4 Kupa-a Republike Srpske protiv FK "Slavije" iz Istočnog Sarajeva.