Na ovogodišnjem 12. Interdisciplinarnog festivalu "Dana malih stvari", koji će svečano biti otvoren u nedjelju u 20.00 sati, tokom četiri večeri trajanja biće prikazano pet profesionalnih predstava u malom formatu, kazao je direktor festivala Željko Milošević.

zeljko milosevic dani malih stvari

On je istakao da, iako festival traje kratko, po svom kvalitetu će biti na dosta višem nivou u odnosu na ranije godine.

"I ove godine ćemo dodjeljivati nagrade za najboljeg glumca, glumicu i predstavu, o čemu će odlučiti petočlani žiri", pojasnio je Milošević, dodajući da, zbog igranja dvije monodrame, ovoga puta neće dodjeljivati nagradu za protagonistu večeri.

Na festivali će nastupiti ansambli iz Beograda, Kruševca, Šapca, Banjaluke i Trebinja.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Trebinje i svi programi se održavaju u Kulturnom centru sa početkom u 20.oo časova.

Komplet karata za pet predstava je 9 KM i prodavaće se samo u nedjelju. Cijena pojedinačne ulaznice je 3 KM.

PROGRAM U nedjelju, kada se i otvara manifestacija, biće odigrana predstava „Malo blago“ Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke, sa početkom u 20.00 časova.

U ponedjeljak, 20. novembra, u 20.00 časova trebinjskoj publici predstaviće se studenti sa Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda sa predstavama „Nakaze“ i „Ne igraj na Engleze“.

Pretposljednjeg dana festivala, od 20.00 časova na programu je predstava „Nušićev optimalan broj“, koprodukcijski projekat Pozorišta „Maska“ iz Šapca i Kulturne scene „Male stvari“ iz Trebinja.

Festival se završava u četvrtak, 23. novembra kada će se od 20.00 časova predstaviti Teatar „Carte Blanche“ iz Beograda, sa predstavom „Život je loto“.

Iste večeri, od 22.30 časova biće odigrana monodrama „Da sam ja pozorište“, autorsko djelo Ene Radovanović iz Kruševca.

Nakon završetka monodrame u 23.30 časova biće svečano zatvaranje festivala i dodjela nagrada.