Našem sugrađaninu Danijelu Pudaru Džaji uručen je automobil "folksvagen", koji je namijenjen osobama sa invaliditetom, donacija Udruženja građana "Napredna Hercegovina", grada Trebinja, Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ i prijatelja ovog Trebinjca.

Automobil je nabavila bilećka auto kuća "Šestovac", a vrijednost vozila, koje ima pokretnu rampu, iznosi oko 11.000 KM.

Džaja se zahvalio svima koji su doprinijeli da dobije automobil, jer će zahvaljujući njemu proširiti svoje kretanje. Tako će ovim vozilom ubuduće ići na terapije u Dubrovnik, a za čiji je prevoz do sada davao oko 250 maraka.

Vozilo je dizajnirano tako da je potrebna samo jedna osoba koja će Džaji pomoći da uđe u njega.

"Biće mi olakšan ne samo odlazak na terapije, već ću moći i lakše i češće da odem do grada i da sa svojim društvom, koje je uz mene od prvog dana, popijem piće", rekao je Džaja.

Oporavak ide sporo, ali Džaja ne odustaje i poručuje da ima još veću volju da ponovo stane na svoje noge, zbog čega mu podrška njegove porodice, prijatelja i dobrih ljudi veoma mnogo znači.

On je rekao da će ustupiti vozilo svima kojima je potrebno da lakše dođu do grada, odnosno ustanove gdje primaju terapiju.

Prema riječima Danijela Raševića, ispred Udruženja "Napredna Hercegovina", poslije dužeg vremena su uspjeli da nabave vozilo i da ga uruče našem sugrađaninu.

Od prvog dana, uz Danijela su bili i njegovi prijatelji.

"Stalno smo uz njega, da mu pomognemo i olakšamo život i nijednog trenutka Danijel nije poklekao, tako nećemo ni mi", kazao je njegov prijatelj Marko Ružić.

Za Džaju je u proteklom periodu organizovan veliki broj humanitarnih akcija, na koje bi se uvijek odazivao veliki broj naših sugrađana.