Članovi pozorišne sekcije kreativnog centra "Avenir" iz Herceg-Novog, u Domu mladih u Trebinju su, na francuskom jeziku izveli predstavu "Mali princ".

predstava mali princ (1)

U predstavi igra 13 osnovaca i dvoje gimnazijalaca, koji su na zanimljiv način prikazali ovo univerzalno djelo za sve generacije, predstavivši se tako po prvi put trebinjskoj publici.

S obzirom na to da je "Mali princ" obavezna lektira za učenike osnovnih škola, ostvarena je ideja sa nastavnicima i učenicima iz Trebinja i Bileće da se na jednom interaktivnom času predstavi ovo djelo Antoana de Sent Egziperija.

"Ova predstava je kreirana za vrijeme ljetnih mjeseci, a djeca su je uradila na osnovu teksta, koji su prvo vježbali na srpskom, a kasnije na francuskom jeziku. Realizaciju predstave je pomogao reditelj iz Francuske", rekla je predsjednik organizacije "Avenir" Svetlana Čolak - Antić koja se bavi gajenjem francuske kulture i jezika.

Ova predstava dobila je mnogo nagrada na"Frankofonom festivalu" u Crnoj Gori.

Na osnovu odgledane predstave trebinjski đaci dobiće i zadatke na redovnim časovima francuskog jezika na kojima će pričati i pisati o ovom pozorišnom komadu.

Ovom predstavom obnovila se saradnja između ljubitelja francuskog jezika iz Trebinja i Herceg-Novog.

predstava mali princ (1)