Ispred hotela "Central park" do prve sedmice decembra biće zasađena četiri stabla platana, koja će zamijeniti posječene lipe, potvrđeno je za TrebinjeLive.info u ovom smještajno-ugostiteljskom objektu.

central park trebinje sadnice

Platani će, kada se zasade, biti visine oko deset metara, a moći će da porastu i do 50 metara.

"Za isporuku platana je pripremljena sva dokumentacija, kao i teren za jesenju sadnju. Iz zemlje ta stabla vade nakon prvog mraza, jer dobavljači tada garantuju uspješno presađivanje", navode u "Central parku".

Podsjećamo, sredinom jula mjeseca ove godine su oštećena stabla lipa ispred ovog hotela, pa su iz tog razloga morala biti uklonjena. Iz hotela su se obavezali da će posaditi nove sadnice.

S obzirom na to da platani predstavljaju svojevrsni simbol Trebinja, iz ovog hotela su odlučili da upravo oni krase baštu ovog objekta, koji je na ponos cijelom gradu.

"Trebinje nosi epitet grada Sunca i sigurni smo da će ispijanje kafe u hladovini platana predstavljati posebno zadovoljstvo našim sugrađanima", kažu u hotelu.

U GRADSKOJ UPRAVI NEZAINTERESOVANI ZA TREBINjSKO ZELENILO

Iako su nadležni u Gradskoj upravi još u ponedjeljak imali ispred sebe pitanje portala TrebinjeLive.info o sadnji novih sadnica ispred "Central parka", niko iz tamošnje preglomazne administracije nije se udostojio da nam pošalje odgovor.

Vjerovatno vođeni mišlju da će, radili ne radili, imati redovnu platu, radne obaveze su ostavili po strani i zaboravili da već jednom počnu da vode računa o trebinjskom zelenilu, koje je, ionako, poprilično zapušteno.