Novoformirano udruženje taksista našeg grada u proteklom periodu je preduzelo niz aktivnosti kojim bi uskoro trebalo da bude omogućeno jedinstveno pružanje taksi usluge i njeno podizanje na veći nivo na području Trebinja.

taksi

Kao rezultat preduzetih aktivnosti uskoro počinje sa radom dispečerski centar po uzoru na sve veće gradove u regionu. Njegovim puštanjem u rad, taksi vozači će biti uvezani aplikacijom koja će omogućiti korisnicima da pozivom na jedinstveni telefonski broj, koji će uskoro biti aktivan, naruče vozilo od 0 do 24 časa.

"Aplikacija će podrazumijevati i uvezanost sa hotelima i restoranima, dok je osnovni cilj udruženja međusobno povezivanje članova radi ostvarivanja zajedničkih interesa pred nadležnim službama Grada Trebinja i svim drugim nadležnim institucijama", kažu u Gradskoj upravi, koja je inicijator ove ideje.

Skupštinu udruženja čini 35 taksista, koji pružaju usluge taksi prevoza u  Trebinju.

Sjedište udruženja i dispečerskog centra je u ulici Svetozara Ćorovića, u neposrednoj blizini tunela u Starom gradu. Rad dispečerskog centra će biti organizovan od 0 do 24 časa, a udruženje će obezbijediti njegovo nesmetano funkcionisanje.

Taksi stajališta

-u ulici Srpska (ispred glavne pošte)

-u ulici Desanke Maksimović uz zapadnu stranu zidina

-u ulic cara Lazara i carice Milice

-u ulici Trebinjskih brigada-Ložiona

-u ulici Vojvode Stepe Stepanovića – autobuska stanica

-ispred trgovačkog objekta-Bingo na Tini

-u ulici Nikšićki put kod semafora

-na javnoj površini ispred turističkog kompleksa „Grad Sunca“.