U Galeriji Kulturnog centra izvedena je predstava "Moramo li ga čekat'?", čiji scenario i režiju potpisuje Slađana Vujović. Ovo je adaptacija drame "Čekajući Godoa" čuvenog Samjuela Beketa, gdje su uloge podijeljene ženama.

predstava kc tb

U predstavi su satkane neizbježne teme - od nade da će neko ili nešto da nas izbavi, beskrajnog ponavljanja rituala do životnog smisla i besmisla.

Nakon predstave glumci su se složili da je trebinjska publika bila najbolja, jer do sada nisu dobijali takvu povratnu informaciju i to emotivnu.

"Osjetili smo to i to nam je drago i uzbuđeni smo", rekla je Slađana Vujović.

Ovaj komad je napisan tako da ga može tumačiti svako na svoj način, ali u osnovi ostaje pitanje kako se nositi sa apsurdom života.

"Krenuli smo u seriju radionica sa ženama ispitujući pitanja o besmislu i dobila sam odgovor od žena da one mnogo lakše prihvataju apsurd življenja i idu dalje, pa sam riješila da napišem adaptaciju", objašnjava Vujović

Ovo je četvrto izvođenje predstave, koja je premijerno odigrana u Herceg-Novom na "Festival Španjola 2017.

"Čekajući Godoa" napisana je 1949. godine, a autor i njegovi nasljednici nisu dozvoljavali ženama da igraju u ovoj predstavi do 2006., kada je jedna italijanska pozorišna grupa dobila parnicu na sudu.

U večerašnjoj predstavi su glumile: Slađana Vujović, Lidija Petrone, Zorica Cvitković, Senka Dormović Bulut i Darija Ilić, a jedini muškarac koji se potpisuje na plakatu je Petar Kraljević, koji je uradio muzičku obradu.

Predstava realizovana je u produkciji NVO "Urban Nova" iz Herceg Novog.

predstava kc tb