Pred trebinjskom publikom odigrana predstava „Moramo li ga čekati“

Autor: Želimir K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 11. 11. 2017. - 0:28h

U Galeriji Kulturnog centra izvedena je predstava „Moramo li ga čekat’?“, čiji scenario i režiju potpisuje Slađana Vujović. Ovo je adaptacija drame „Čekajući Godoa“ čuvenog Samjuela Beketa, gdje su uloge podijeljene ženama.

predstava kc tb

U predstavi su satkane neizbježne teme – od nade da će neko ili nešto da nas izbavi, beskrajnog ponavljanja rituala do životnog smisla i besmisla.

Nakon predstave glumci su se složili da je trebinjska publika bila najbolja, jer do sada nisu dobijali takvu povratnu informaciju i to emotivnu.

„Osjetili smo to i to nam je drago i uzbuđeni smo“, rekla je Slađana Vujović.

Ovaj komad je napisan tako da ga može tumačiti svako na svoj način, ali u osnovi ostaje pitanje kako se nositi sa apsurdom života.

„Krenuli smo u seriju radionica sa ženama ispitujući pitanja o besmislu i dobila sam odgovor od žena da one mnogo lakše prihvataju apsurd življenja i idu dalje, pa sam riješila da napišem adaptaciju“, objašnjava Vujović

Ovo je četvrto izvođenje predstave, koja je premijerno odigrana u Herceg-Novom na „Festival Španjola 2017.

„Čekajući Godoa“ napisana je 1949. godine, a autor i njegovi nasljednici nisu dozvoljavali ženama da igraju u ovoj predstavi do 2006., kada je jedna italijanska pozorišna grupa dobila parnicu na sudu.

U večerašnjoj predstavi su glumile: Slađana Vujović, Lidija Petrone, Zorica Cvitković, Senka Dormović Bulut i Darija Ilić, a jedini muškarac koji se potpisuje na plakatu je Petar Kraljević, koji je uradio muzičku obradu.

Predstava realizovana je u produkciji NVO „Urban Nova“ iz Herceg Novog.

predstava kc tb

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja