Lokalnu vlast u Trebinju čini šest političkih partija, odbornik nacionalnih manjina i dva nezavisna odbornika, a partneri SNSD-a kažu da je koalicija složna i prvih 365 dana vlasti ocjenjuju kao veoma uspješne.

365 dana vlasti trebinje (2)

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije /SP/ Rajko Ćapin kaže da vjeruje da će uz još jače učešće koalicionih partnera sve planirane aktivnosti biti realizovane.

"SP će zastupati svoje interese, a borićemo se za što bolju svoju poziciju jer to zaslužujemo. Dali smo ogroman doprinos u pobjedi koalicije koja je na vlasti", rekao je Ćapin.

Prvi čovjek lokalnog Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Petar Ivanković naveo je da je ove godine dosta urađeno u Trebinju, ali da će prvih 365 dana ostati upamćeno i po sanaciji naslijeđenog.

"Sljedećih godina će biti još više urađeno. Ono što smo obećali moraćemo da guramo naprijed", poručio je Ivanković.

Za Partiju ujedinjenih penzionera /PUP RS/ koalicioni dogovor je u potpunosti ispoštovan, jer ova partija aktivno učestvuje u organizovanju, rješavanju i provođenju socijalnog programa grada.

"Što se tiče stava penzionera, ono što sam ja mogao da čujem je veliko, ogromno oduševljenje ljudi i zadovoljstvo radovima po gradu. Prepoznaju da se puno aktivnosti pokrenulo, mjesne zajednice su aktivno počele da učestvuju i rade", naveo je Đoko Tarana, predsjednik trebinjskog PUP RS.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Mijat Šarović kaže da je najbitnija stvar da je u toku godine napravljena prava radna atmosfera.

"Mi smo u koaliciji napravili takav dogovor da onaj koji ima neke kapacitete u nekom pravcu da ih i koristi", rekao je Šarović i dodao: "zajedno smo uradili dosta i nastavljamo dalje".

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je i predsjednik gradskog odbora SNSD-a, kazao je da je proteklih godinu dana prošlo u izrazito stabilnoj političkoj atmosferi, bez muđosobnih sukoba i da je koaliciona saradnja plod dogovora putem dijaloga.

Skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu čini 11 odbornika SNSD-a, po dva odbornika SP-a i DNS-a, po jedan odbornik Partije ujedinjenih penzionera RS, Ujedinjene Srpske i Pokreta za Trebinje, kao i odbornik nacionalnih manjina i dva nezavisna odbornika.