Prijave u toku – Grad sa 40 odsto finansira sanaciju fasada u centru Trebinja

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 06. 11. 2017. - 17:09h

Grad Trebinje ponudio je vlasnicima objekata u užem centru grada učešće u troškovima sanacije fasada maksimalno sa 40 odsto ukupne cijene radova, a rok za prijavu ističe 1. decembra.

zgrada trebinje fasada

U javnom pozivu za sufinansiranje uređenja fasada iz granta planiranog u ovogodišnjem budžetu grada u ukupnom iznosu od 30.000 KM navedeno je da pravo na korišćenje ovih sredstava imaju vlasnici objekata u ulicama Jovana Dučića, NJegoševoj, Vojvode Stepe Stepanovića, Beogradskoj, Vuka Karadžića, Preobraženjskoj i Svetosavskoj.

„Prednost za dodjelu sredstava iz granta imaće fasade koje su u takvom stanju da ugrožavaju bezbjednost građana, odnosno one koje su u toliko lošem stanju da izuzetno narušavaju izgled grada“, navodi se u javnom pozivu.

Vlasnici objekata zainteresovani za sufinansiranje dužni su da obezbijede minimalno 60 odsto potrebnog iznosa sredstava za sanaciju, dok se učešće Grada Trebinja odnosi na kupovinu materijala potrebnog za radove na fasadi.

„Grad će odobreni iznos sredstava iz granta doznačiti na račun dobavljača koji sa aplikantom ima sklopljen ugovor o nabavci materijala za sanaciju fasade“, precizirano je u javnom pozivu.

Nakon isteka roka za prijavu posebna komisija, koju će imenovati gradonačelnik, ocjenjivaće aplikacije i odabrati objekate za sufinansiranje sanacije.

TAGOVI:

Komentari

Svaka Vam čas! Šta je sa ovim ostalim, jeli se neko iz gradske Uprave prošetao kroz Mokre Dolove? Naravno da nije, a ja Vas molim posle prve kiše da neko prodje potrebno je da neko vidi kako fasade opadaju od vlage i gdje živi preko 1000 stanovnika. Mislim da bi tada posla imali na pretek komunalni, sanitarni i gradjevinski inspektori. Mislim da svi lažno izveštavaju Gradonačelnika jer ne rade svoj posao. Ali uskoro ću mu poslati fotografije kako plutamo u kanalizaciji i oborinskim vodama koje nam je moćni Slavko i njegovi stručnjaci sve okrenuo u naselje!

Odgovori

ova akcija je za pozdraviti/licno cu prijaviti sanaciju fasade u Svetosavskoj/podrzavam da akcija ne stane u samom centru, no dase nastavi i u MOKRIM Dolovima i u citavom gradu

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
10.000+
dnevnih
posjeta
300.000+
mjesečnih
čitanja
750.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.300+
fejsbuk
sviđanja