Olivera Jevtić pobjednik je Prvog bilećkog polumaratona u ženskoj konkurenciji, a u muškoj konkrenciji najbrži je bio Kenijac Semuel Kiplimo.

polumaraton olivera jevtic

Stazu dugačku 21 kilometar druga je pretrčala Nedeljka Stojkov iz Makedonije, a treća je bila crnogorska olimpijka Slađana Perunović.

U muškoj konkurenciji drugo mjesto je zauzeo Stefan Đurković, dok je treći bio Miloš Milovanović.

U glavnoj trci, odnosno polumaratonu, učestvovalo je 130 takmičara, dok je na trci zadovoljstva od pet kilometara učestvovalo više od 500 učesnika.

Takmičari su istakli da je ovo bila trka zadovoljstva i da su oduševljeni i prijatno iznenađeni dobrom organizacijom, ali i stazom koja nije bila naporna već vrlo atraktivna.

Pobjednici, ali i drugi učesnici su svoj dolazak najavili i sljedeće godine, izrazivši nadu da će manifestacija postati tradicionalna i još masovnija.

polumaraton bileca

Jevtićeva je istakla da se nada da će u budunosti Bilećki polumaraton biti na mapi Evrope i svijeta.

Velika zahvalnost je upućena LJubi Trklji, bilećkom maratoncu koji je uspio da u svoj grad dovede najpoznatija imena maratona, učesnike olimpijada, evropskih i svjetskih prvenstava.

Glavnoj trci prethodila je trka mlađih uzrasta.

Više od hiljadu građana Bileće došlo je da podrži i bodri učesnike polumaratona.

Za pobjednike polumaratona izrađeni su posebni unikatni pehari od bilećkog kamena.

Bilećki polumaraton je jedini u svijetu koji ima svoju himnu.

Pokrovitelj polumaratona je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a organizatori opština Bileća i Zavičajni klub "Osvit".

polumaraton bileca 17 polumaraton bileca 2017 polumaraton bl