Pjesnička manifestacija "Dučićeve večeri poezije", koja je po 50. put priređena u gradu ispod Leotara, završila je na najljepši mogući način - kazivanjem stihova gostiju koji su i ove godine došli u pohode Trebinju i velikom Jovanu Dučiću.

duciceve veceri poezije 2017 (8)

Stihove je govorio i naš sugrađanin, pjesnik Novica Telebak i to svoju pjesmu "Kanada je to", koju je na ovogodišnjim Danima Republike Srpske premijerno kazivala Ivana Žigon.

Prema njegovim riječima, nigdje ne postoji razlika između publike u svijetu, jer ako je nešto urađeno dobro - to svako razumije.

duciceve veceri poezije 2017 (8)

"Svaki put je novi izazov govoriti na Dučićevim večerima iako nastupam već godinama, a sada sam i stanovnik ovog grada, jer Dučić je, ipak, veličina koja ne prolazi. On je kriterij koji je bio i ostao", rekao je Telebak.

Završnim programom pod nazivom "Na Dučićevom putu" stihove su kazivali Radomir Andrić, Dejan Aleksić, Miljurko Vukadinović, Dragan Jovanović-Danilov, Zlata Kocić, Mošo Odalović, Selimir Radulović, Ranko Preradović, Zoran Radisavljević, Mićo Cvijetić i Olgica Cice.

duciceve veceri poezije 2017 (8)

U scensko-muzičkom programu nastupili su Hor SPD „Jedinstvo“ iz Banjaluke, Dejan Maksimović - prvak opere beogradskog Narodnog pozorišta, Katarina Gojković vokal i kaval, Biljana Đurović - glumica beogradskog Narodnog pozorišta i Nevena Živković - klavirska pratnja.

Pokrovitelj trodnevne manifestacije je bio Grad Trebinje.