U Republici Srpskoj sutra će doći do kratkotrajnog naoblačenja, dok se za vikend predviđa ljepše vrijeme, uz porast temperature, a sredinom novembra se očekuju nešto jače padavine i snijeg na planinama, rečeno je Srni u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske.

kisa padavine

Meteorolog Milica Đorđević rekla je Srni da će sutra u Republici Srpskoj doći do kratkotrajne promjene vremena uz prolaznu oblačnost koja će ponegdje donijeti slabu kišu i temperaturu nižu nekoliko stepeni, dok se za vikend očekuje ljepše vrijeme, uz porast temperature.

Đorđevićeva je rekla da će u subotu, 4. novembra, biti pretežno sunčano sa temperaturom do 18 stepeni Celzijusovih. Ona kaže se u nedjelju, 5. novembra, očekuje temperatura do 20 stepeni Celzijusovih, ali i postepeno naoblačenje, uz jačanje južnog vjetra koji će u večernjim časovima donijeti slabu kišu.

"Temperatura nastavlja da raste i svih ovih dana je viša od prosjeka. To će se nastaviti i za vikend, kao i početkom naredne sedmice", rekla je Đorđevićeva.

Ona je rekla da će u ponedjeljak i utorak, 6. i 7. novembra, biti oblačnije uz povremene padavine sa dnevnom temperaturom od 12 do 15 stepeni Celzijusovih.

"Kiša će biti biti jača u Hercegovini i na krajnjem zapadu Srpske, gdje se mogu očekivati obilnije padavine. Na istoku Srpske kiša će biti nešto slabija i povremena", istakla je Đorđevićeva.

Ona je navela da i pored povremene kiše neće biti hladno i da se sve odvija, uz prisustvo relativno toplog vazduha, te da će se u sredinu novembra ući uz temperaturu koja će biti dosta visoka.

Đorđevićeva je rekla da će od 8. do 10. novembra i dalje biti razlike u vremenu od zapada do istoka Srpske, te da će na krajnjem zapadu i u Hercegovini i dalje biti povremene kiše, a u ostalim krajevima više suvog vremena i povremeno slabih padavina.

"Trenutno nemamo u najavi neko jače zahlađenje koje bi moglo da nam donese i snježne padavine", rekla je Đorđevićeva i dodala da će dani iza 12. i 13. novembra biti i dalje u znaku promjenjivog vremena sa povremenom kišom.

Ona je rekla da se prema trenutnim prognozama negdje oko 15. novembra očekuju nešto jače padavine i snijeg na planinama.