Jedan od ponajboljih džudista „Leotara“ Nikola Kapor iza sebe ima i te kako napornih ali veoma uspješnih dana, a novim medaljama je nagovijestio da Trebinje dobija još jednog uspješnog seniora.

nikola kapor

Kad se na sve nadoveže činjenica da je Nikola brucoš na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i željom da napreduje i na tom planu, dobijamo karakteristike kojima se ne može baš mnogo sportista pohvaliti.

Najprije je na Svjetskom prvestvu za juniore, u prvom kolu za protivnika dobio izuzetno jakog Uzbekistanca Artjoma Bagdasarova. Nakon velike borbe do zlatnog poena, pobijedio je ipak Uzbekistanac.

“Ostaje veliki žal za pobjedom jer sam kroz čitav meč dominirao i u zlatnom bodu napravio jedinu grešku i nažalost izgubio meč. Ovo takmičenje za mene je predstavljalo jedno veliko iskustvo za nastavak karijere”, kaže Nikola.

Nakon toga uslijedilo je Prvenstvo BiH za seniore do 23 godine u Vogošći gdje je, iako mlađi od ostalih rivala osvojio dvije bronzane medalje, u svojoj kategoriji do 100 kilograma i u open kategoriji.

“Nakon ovog turnira slijedi veoma kratka pauza i onda počinju pripreme za narednu sezonu u kojoj sam još uvijek junior. A ambicije su uvijek iste-najveće. I svakako ću nastojati da budem što uspješniji i na Ekonomskom fakultetu”, dodao je Nikola.

Ipak, koliko god da je uspješan, Nikola priznaje da u kući Kapora nije najuspješniji sportista. Titulu prepušta sestri Tamari, reprezentativki BiH, koja je trenutno član “Budućnosti” iz Podgorice i uspješno se oporavlja od teške povrede.