Članovi Kluba vodenih sportova /KVS/ "Leotar" osvojili su tri medalje na IV međunarodnom plivačkom mitingu "Bosna PICCOLO CUP 2017" , koji je održan u Sarajevu za mlađe uzrasne kategorije - 2005. godište i mlađe.

kvs leotar sarajevo

Trebinjski klub predstavljalo je pet plivača i to: Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Igor Kundačina (2008), Jovan Vukoje (2005) i Filip Piljević (2005).

Oni su osvojili jednu srebrnu i dvije bronzane medalje. Helena Lakić u disciplini 50 metara leđno osvojila je bronzano odličje, dok se Jovan Vukoje okitio sa dvije bronzane medalje na 50 i 100 metara prsno.

Pored osvojenih medalja u izrazito jakoj konkurenciji, gdje su se trebinjski plivači takmičili sa svojim vršnjacima koji imaju uslove da treniraju čitavu godinu u bazenu, dok, za sada, te uslove mladi trebinjski plivači nemaju i devet mjeseci u godini odlaze na treninge u susjedne gradove i to uglavnom jedanput sedmično, mladi plivači KVS Leotara otplivali su odlične rezultate.

Na ovom takmičenju učestvovalo je ukupno 377 takmičara iz 23 kluba.

Do kraja 2017., plivače KVS "Leotar" očekuje učešće na četri do pet međunarodnih plivačkih mitinga na kojim će predstavljati boje svog kluba i grada Trebinja.

"Zimsku sezonu u malim bazenima odlično smo otvorili. Zadovoljan sam sa ostvarenim rezultatima na proteklim takmičenjima kao i na zalaganju naših plivača na treninzima koje održavamo u Dubrovniku", istakao je Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.