Policijska uprava Trebinje je od 9. do 22. oktobra 2017. godine realizovala republičku akciju pojačane kontrole u saobraćaju s akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila.

stop policija

Policijski službenici su ukupno kontrolisali 1.084 učesnika u saobraćaju od kojih je skoro 886 sankcionisano za prekoračenje brzine.

Najviše je sankcionisanih vozača za prekoračenje od 10 do 20 km/h – 601., 200 vozača je brzinu prekoračilo od 20 do 30 km/h više od dozvoljene, a njih 65 je brzinu prekoračilo za više od 30 km/h, od dozvoljene brzine kretanja.

Ukoliko bismo sabrali mjesece zabrane upravljanjem motornim vozilom i kaznene bodove koji su izrečeni za počinjene prekršaje došli bismo do podatka da je uz izrečene novčane kazne izrečeno i 330 mjeseci zabrane i 530 kaznenih bodova.

Podsjećamo, sve vozače da ukoliko u toku jedne godine skupe sedam kaznenih bodova, biće pozvani na predavanje o saobraćajnim propisima, a ako za isti vremenski period skupe deset kaznenih bodova - onda će im biti oduzeta vozačka dozvola na 30 dana u roku kojih moraju da ponove provjeru znanja iz poznavanja saobraćajnih propisa.