Na današnjem zasjedanju trebinjske Skupštine, prisutni odbornik DNS-a Bojan Šapurić, koji je i potpredsjednik ovog zakonodavnog tijela, podržao je samo jednu tačku dnevnog reda i to onu koja se odnosila na izvještaj o radu lokalnog parlamenta.

gradska administracija trebinje

Šapurić za ostale tačke dnevnog reda uopšte nije glasao.

Iako su pojedini novinari od njega tražili komentar zbog ovog načina glasanja, on nije želio da daje izjave za medije.

Skupštini, za novinare iz nepoznatih razloga, nije prisustvovao predsjednik trebinjskog DNS-a Petar Ivanković.

Nezvanično, već duže vrijeme DNS ucjenjivačkom politikom pokušava da iskaže nezadovoljstvo u okviru koalicije okupljene oko SNSD-a, što je kategorički odbijeno od strane ostatka vladajuće koalicije koju bez DNS-a čini čak 19 odbornika u lokalnom parlamentu.

Prvi ljudi trebinjskog DNS-a juče su se sastali sa predsjednikom te partije Markom Pavićem u prostorijama Gradske uprave, ali je nepoznato da li je bilo riječi o nesuglasicama u okviru lokalne vlasti u našem gradu.

Inače, odbornici su danas odlučili da se na području Čičeva, lokalitet "Majdan pijesak", smjesti odlaganje nepotrebnog građevinskog zemljišta.

Time će, pojasnili su iz Odjeljenja za prostorno uređenje, sav građevinski otpad biti smješten na lokaciju u Čičevu, a ukloniće se i sve divlje građevinske deponije iz grada.

Ova lokacija biće uređena tako da predstavlja zvaničnu gradsku deponiju za odlaganje građevinskog otpada, a nakon njenog puštanja u rad na terenu će biti pojačane inspekcijske kontrole, kako se više ne bi događalo da pojedinci građevinski otpad ostavljaju gdje stignu.

Odbornici su usvojili i nacrt zoning plana "Novo Trebinje".

Za vršioca dužnosti direktora Javne zdravstvene ustanove "Apoteka" Trebinje imenovana je dosadašnji direktor ove ustanove Danica Milutinović.