Nalaženje savršenog para farmerica je modni zadatak broj jedan za svaku ženu! Ali, kako da izbjegnete  čestu grešku - biranje potpuno pogrešnog modela za vašu građu? Ono što na nekoj ženi izgleda fantastično, na drugoj može biti tragično.

farmerke

Modni stilisti ističu da predstavnice ljepšeg pola uglavnom griješe iz jednostavnog razloga - odbijaju da prihvate svoju veličinu, pa vrlo često uzimaju farmerke koje su im male. Druga greška - pogrešan kroj.

Ništa rjeđa nije pojava i da žena jednostavno ne vidi svoje tijelo onakvo kakvo je, pa bira modele koji naglašavaju upravo ono što "ne valja", a skrivaju ono što ne treba da se skriva.

Mi smo tu da vam skrenemo pažnju na modele farmerica koji nikako ne idu uz vašu građu.

1. Punije dame

Nikako modeli koji imaju izblijedile dijelove, šljokice, nitne i ostale "ukrase" na butinama ili zadnjici. Ovakvi detalji će samo skrenuti pažnju na ove dijelove tela. Dakle, moderni modeli farmerki sa vezom, nažalost, nisu za vas!

Tamniji džins će biti vaš prijatelj, dok će svjetliji biti najgori neprijatelj. Takođe, izbjegavajte preuske modele i birajte rastegljive materijale - spandeks, likra, elastin. I budite svjesne svoje veličine, treba da se osjećate udobno u tim farmericama.

2. Visoke

Jedino što vi treba da izbjegavate jesu farmerke dužine ispod koljena. Prvo, jer će skratiti vaše noge, što nikako nije cilj, a drugo što će izgledati kao da ste obukle drugaričine kraće farmerke. To jeste aktuelan trend, ali nažalost ovaj model nije za vas.

Što se tiče ostalih - samo naprijed, zbog vaše visine skoro svi modeli će vam odlično pristajati!

3. Sitna građa

U suštini bi trebalo da izbjegavate vrećaste modele i takozvani dječački stil koji će vas "progutati".

Ukoliko vam se baš sviđa ovakakv model, uparite farmerke sa visokim potpeticama. Svakako treba da znate da su vaš "najbolji prijatelj" model uskih farmerki.

4. Atletski tip

Helanke sigurno jesu udobne, ali nisu najbolji izbor za vas sa altetskom građom. U istu grupu spadaju i uske farmerice. Umjesto njih odlučite se za ravne krojeve.

5. "Jabuka" građa

Nikako ne nosite farmerke koje su uske ispod koljena i oko članaka jer će to samo naglasiti vašu figuru jabuke.

Ako ih ipak obučete, neka vaša bluza bude dužine bar do ispod rajsferšlusa kako bi vizuelno izdužile figuru i učinile je vitkijom. Najbolji model za vas su "zvoncare'".

6. "Kruška" građa

Plitke pantalone definitivno nisu vaš prijatelj. Srednje duboki i duboki modeli sa ravnim ili, još bolje, "zvnocare" krojem su najbolje za vas.

Ako se ipak odlučite za uske farmerice, neka ostane malo prostora oko članaka - nikako helanke i ekstra uske.

7. "Pješčani sat" figura

Vi nikako ne bi trebalo da nosite "zvoncare". Takođe, preduboki modeli će samo skrenuti pažnju na regiju stomaka i učiniti da izgleda krupnije nego što jeste.

Izbjegavajte i modele koji su izblijedili ili imaju određene ukrase na regiji oko bokova. Džepovi bez ikakvih detalja.

8. Dječačka figura

Ono što vama fali jesu izražene obline na struku i boku, zato svakako izbjegavajte plitke modele koji će dodatno skrenuti pažnju na to. Vaše tijelo je kao rođeno za duboke modele, jer će presjek na struku vizuelno stvoriti obline koje želite.

Pogotovo će vam dobro pristajati modeli sa vrećastim džepovima, "šalvare" ili bilo šta što dodaje volumen na predjelu bokova.

Finalni savjeti:

1. Vjerujte svom instinktu. Ako niste sigurne da je baš taj par pravi, probajte drugi model.

2. Kada ste već u kabini, probajte što više različitih modela dok se u nekom ne osjetite "kao riba u vodi"!

3. Uvijek probajte tamniji džins sa elastinom - tamnije nijanse bolje prikrivaju nedostatke, a elastin se ljepše oblikuje prema obliku tijela.

4. Povedite nekoga od povjerenja - drugaricu, mamu, sestru - bitno je da je to neko ko će vam iskreno reći svoje mišljenje i utiske!