U Dučićevoj ulici u centru Trebinja promovisana je "Škola sporta", koja djeluje u okviru Sportskog društva /SD/ "Leotar", a koja će početi sa radom sredinom novembra.

promocija skole sporta trebinje

Mnogobrojni prolaznici, građani Trebinja su zastali kraj štanda i postavljali pitanja ljudima koji su bili promoteri ove škole.

Cilj ove škole je da se djeca iz sve tri osnovne škole - njih oko 730, koja nisu uključeni ni u jedan sport, animiraju da se počnu baviti nekim od sportova koji su im na raspolaganju u gradu.

"Svi treninzi će biti u Sportskoj dvorani 'Miloš Mrdić', a treninge će voditi profesori DIF-a", rekao je generalni sekretar SD "Leotar" Boban Brnjoš.

U zavisnosti broja djece utvrdiće se i broj termina. Za sada su sigurna su dva, a možda i tri termina rada sa zainteresovanom djecom, koja će nakon prolaska kroz "Školu sporta" biti upućivana u sportske kolektive u gradu.

Djeca se javljaju svakodnevno, a već se prijavilo oko 100 osnovaca.

"Ovo je dobro za grad Trebinje, djecu, besplatno je i djeca mogu samo da dobiju", kazao je Brnjoš

Svi profesori fizičkog vaspitanja koji se vode na Birou za zapošljavanje biće raspoređeni po grupama i po dvojica će raditi u grupi, a koordinacioni tim će nadgledati taj rad, pojasnio je profesor fizičkog vaspitanja Petar Čolović, koji je i član koordinacionog odbora za rad u "Školi sporta".

"U mlađem uzrastu rad će biti zasnovan na elementarnim igrama i na pokušaju da se u što većem postotku smanji mogućnost nastanka raznih deformiteta kao što su kičmeni stub, donji ekstremiteti, jer će biti pod nadzorom vrhunskih profesora", rekao Čolović.

Profesori fizičkog vaspitanja sa Biroa za zapošljavanje kroz ovu školu će odraditi pripravnički staž i nakon toga moći će da polažu stručni državni ispit

Upis se vrši u sve tri osnovne škole i na telefon broj: 065/498-599.

Škola sporta bi trebala da počne sa radom do sredine novembra.