Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas je pokušala da uz pomoć pištaljki blokira usvajanje dnevnog reda, ali im to nije pošlo za rukom.

opozicija zvizdi

Uprkos tome, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je dnevni red na kome je Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske, dok su odlukom većine opocizioni poslanici udaljeni sa daljeg zasjedanja Skupštine zbog onemogućavanja rada NSRS.

Nije prihvaćen zahtjev opozicije da u dnevni red skupštinske sjednice bude uvrštena Rezolucija o strateškim ciljevima Republike Srpske, u periodu 2018-2023. godina.

Narodna skupština nije prihvatila ni zahtjev opozicije da u dnevni red po hitnom postupku bude uvrštena informacija u vezi sa ponašanjem pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i sprečavanja narodnih poslanika da prisustvuju 21. redovnoj sjednici i opravdanosti održavanja ove skupštinske sjednice, te odluka o stavljanju van snage odluke o razrješenju glavnog revizora Republike Srpske.

U Parlament su došli i predsjednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

Nastavak sjednice planiran je u maloj sali, gdje se već nalaze poslanici vladajuće koalicije.