Policijska uprava Trebinje je za vikend pronašla devet stranih državljana za koje postoji osnov sumnje da su ilegalno ušla na teritoriju Republike Srpske.

hapsenje

Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje su u subotu, 14. oktobra 2017. godine u mjestu Kifino Selo u Nevesinju pronašli i lišili slobode tri strana državljana. Utvrđeno je da je jedno lice iz Maroka i dva iz Alžira.

Istog dana policijski službenici Policijske stanice Gacko su na autobuskoj stanici u Gacku pronašli i lišili slobode dva lica, za koja je utvrđeno da su iz Palestine.

U nedjelju, 15. oktobra 2017. godine, policijski službenici Policijske stanice Nevesinje su na autobuskoj stanici u Nevesinju pronašli i lišili slobode još četiri lica iz Libije.

Lica se sumnjiče da su počinila prekršaj po članu 16. stav a. Zakona o strancima Bosne i Hercegovine i predata su u nadležnost Granične policije Bosne i Hercegovine.

Policijska uprava Trebinje je u toku 2017. godine pronašla 59 lica za koje postoje osnovi sumnje da su ilegalno ušla u Republiku Srpsku.