Na stadionu Police počeo je X Memorijalni fudbalski turnir "Ljubinko Akšam", koji se održava u znak sjećanja na tragično preminulog mladog fudbalera trebinjske ekipe.

10 memorijalni turnir ljubinko aksam

Ove godine turnir je do sada najmasovniji i okupio je 16 ekipa u 2007. godištu i 19 ekipa u 2006. godištu iz Republike Srpske, BiH, Crne Gore i Srbije.

FK Leotar kao i grad Trebinje nije zaboravilo svoga Ljubinka koji je tragično nastradao prije 21 godinu.

"Ovim turnirom želimo da očuvamo uspomenu na mladog sportistu i ćovjeka i nadam se da će turnir iz godine u godinu biti sve masovniji", rekao je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević.

Riječi zahvalnosti za dolazak na turnir, kao i želju da sve protekne u sportskom i zdravom duhu, uputio je i Simeon Dučić, predsjednik upravnog odbora FK "Leotar".

Prije otvaranja turnira porodica Akšam je zajedno sa predstavnicima Leotara položila cvijeće na spomen ploču tragično nastradalog Ljubinku u krugu stadiona Police.

10 memorijalni turnir ljubinko aksam

Dodijeljene su i prigodne plakete porodici Akšam, kao i porodici preminulog trener u Omladinskoj školi Leotar Nenada Jeremića.

Mali fudbaleri "Crvene zvezde", "Rada", "Sarajeva", " Sutjeske" iz Nikšića, "Zrinjskog" iz Mostara, "Hercegovca" iz Bileće... danas i sutra će igrati na stadionu i iz organizacije turnira pozivaju sve ljubitelje fudbala da dođu i podrže "buduće nade" ovog sporta.