Uskoro rušenje vatrogasnog doma – U novembru počinje izgradnja zgrade Palate pravde

Izvor: SRNA Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 12. 10. 2017. - 10:20h

Izgradnja zgrade Palate pravde u Trebinju počeće u novembru, čime će se steći uslovi da zaposleni u Okružnom i Osnovnom sudu presele iz prostorija starih stotinjak godina.

palata pravde

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je Srni da očekuje da realizacija ovog projekta, koga finansira Evropska unija, počne u novembru zbog međunarodnih procedura.

Projektnu dokumentaciju finansira Vlada Švedske.

Palata pravde će se graditi na mjestu gdje se nalazi zgrada Vatrogasne jedinice koja će se uskoro rušiti, a Gradska administracija je preuzela obavezu da izmjesti tu jedinicu u nove prostorije.

Petrović kaže da će i vatrogasci uskoro imati svoju zgradu, jer je potpisan ugovor za gradnju Vatrogasnog doma, te da očekuje realizaciju u naredna tri mjeseca.

I predsjednik Okružnog suda u Trebinju Bojan Stević rekao je Srni da su sredstva za izgradnju zgrade Palate pravde obezbijeđena u okviru projekta unapređenja efikasnosti pravosuđa.

U zajedničkoj zgradi koja će se nalaziti u neposrednoj blizini Policijske uprave Trebinje, biće smještene sve pravosudne institucije osim Okružnog privrednog suda.

Zgrada će zauzimati prostor od 2.200 metara kvadratnih.

Predsjednik Okružnog suda u Trebinju ranije je rekao da će nakon izgradnje ovog troetažnog objekta Osnovni i Okružni sud, kao i Tužilaštvo dobiti bolje uslove za rad, a zadovoljiće i sve uslove modernog pravosuđa.

Prema projektu, u zgradi su predviđene posebne sudnice Osnovnog i Okružnog suda sa svim modernim uređajima koji će omogućiti svjedočenje putem linka, dovoljan broj prostorija za sudije i ostale zaposlene, prostorije za advokate, tužioce i za sudsku policiju.

Prelaskom u zajedničku zgradu pravosudnih organa, zgrada Osnovnog suda bila bi oslobođena i u njoj bi trebalo da budu smješteni Privredni sud, Pravobranilaštvo i Služba pravne pomoći, tako da bi svi organi pravosuđa bili na dvije lokacije, udaljeni pedesetak metara.

TAGOVI:

Komentari

Blago nama! Samo praviti nove zgrade za budzetske korisnike, a nigdje novih fabrika!

Odgovori

pa mora se stara zgrada Suda vratiti sto su komunisti oduzeli…tako da malo razmisli…

Odgovori

I ko dovede Norvezane, da nije Luka?

Odgovori

Donacija za Palatu pravde, Donacija za Staracki dom, Donacija za…. ovaj grad u potpunosti zivi od DONACIJA. Do kada?

Odgovori

..sta ima sada u tome losega,zbog donacija?! ne kontam…

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
10.000+
dnevnih
posjeta
300.000+
mjesečnih
čitanja
750.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.300+
fejsbuk
sviđanja