Trebinjski srednjoškolci upoznati o mogućnostima studiranja u SAD

Autor: Želimir K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 12. 10. 2017. - 19:48h

U Američkom kutku u Trebinju održana je prezentacija „Education USA“ za učenike II i III razreda srednjih škola koji žele da koriste mogućnost stipendiranja za nastavak svog akademskog obrazovanja na univerzitetima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Americki kutak

Učenici koji su zainteresovani za stipendije trebaju da se prijave u Američki kutak koji će ih poslje toga spojiti sa Educatiion USA centrima u Mostaru, Banjaluci, Sarajevu i Tuzli.

„Mi pomažemo kod procesa aplikacije, procesa pronalaska samih stipendija, školarina i moguće je otići na razne načine putem sporta (košarka, fudbal, atletika…) ili po uspjehu i prosjeku u školovanju“, rekla je savjetnik u Education USA centru u Mostaru Anja Kresojević.

Proces aplikacija može da bude dugačak i zato se radi sa učenicima drugih i trećih razreda, jer priprema za testove zavisi od znanja engleskog jezika, ocjena.

Istovremeno se može aplicirati u SAD na osam, a i više univerziteta.

Stipendije mogu biti pune, polovične, do 20 ili 30 odsto. Ako su polovične, uključen je studentski dom, menza, sama cijena fakulteta, a puna uključuje sve osim troškova avio karte i studentske vize.

Dosadašnja iskustva su dobra i ima mnogo uspješnih priča iz Banjaluke i Sarajeva.

Prošle godine je iz BiH bilo 309 studenata na raznim stipendijama na raznim nivoima studija. Na postdiplomskim studijama ima 196 studenata.

Komentari

U Ameriku NIKAD…..Rusija i samo Rusija

Odgovori

nas marko segrt guslar pijevac ne ode u rusiju vec u ameriku.gusle se odlicno prodaju u americi u rusiju tropa.amerika cemerika malo morgen.marko srecan ne kuka jer pratim njegov rad.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Povezane vijesti

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja