Policijska uprava Trebinje i Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS su nastavljajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog prometa i posjedovanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava izvršili pretrese kuća i pomoćnih prostorija na dvije lokacije na teritoriji Gacka i Bileće.

policija

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS su u Gacku, u mjesnoj zajednici Borač, izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koju koristi lice inicijala H.D., kojom prilikom je uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima oduzeto 45 metaka različitog kalibra.

Nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, protiv navedenog lica će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U selu Orahovica u Bileći, nakon anonimne prijave izvršen je pretres napuštene kuće u kojoj je pronađeno jedna tromblonska kumulativna mina, dvije tromblonske trenutne mine, pet ručnih defanzivnih bombi i jedna improvizovana eksplozivna naprava.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju je naložio da se pronađena minsko-eksplozivna sredstva predaju Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske.