Dom penzionera u Trebinju danas je dobio vrijednu donaciju u medicinskom mobilijaru i opremi, koja je poklon Trebinjca Petra Aleksića iz Švajcarske i njegovog prijatelja Gide Stoklija iz organizacije Malteški red /Malteser Orden/.

dom-penzionera

Direktor Doma penzionera Rajko Ćapin rekao je novinarima da je ovo drugi put da Aleksić donira vrijednu opremu ovoj ustanovi.

"Za nas ovo mnogo znači. Riječ je o neophodnoj opremi koju ćemu upotrijebiti u najbolje svrhe, a sve u korist naših korisnika kako bi im boravak u Domu učinili što lagodnijim i komfornijim", rekao je Ćapin.

On je podsjetio da je angažmanom porodice Aleksić nedavno Dom penzionera dobio sličan kontigent opreme - automatizovane ležaje, hodalice i kolica, napominjući da imaju najave od ovih donatora da će do kraja godine dobiti još jednu humanitarnu pošiljku.

Dom penzionera ima 120 korisnika i svi kapaciteti su u potpunosti popunjeni.

Ćapin očekuje i skoru adaptaciju Doma čime će se steći uslovi za proširenje kapaciteta.

Zbog komfornog boravka i dobrih uslova smještaja sve više starih je zainteresovano za boravak u ovoj ustanovi, i to ne samo iz BiH, već i iz Crne Gore i Hrvatske.

Uručenju donacije prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić, koji je i u ime Gradske uprave zahvalio donatorima na vrijednom poklonu, posebno što će mnogo značiti korisnicima Doma.

On je istakao da Gradska uprava u skladu sa mogućnostima pomaže sugrađane treće životne dobi, napominjući da će i ubuduće imati sluha za ovu populaciju.