Na Policama je danas bila velika radost fudbalera "Leotara", jer su se plasirali među osam ekipa u Kupu Republike Srpske, nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili FK "Zvijezda 09" iz Etno sela Stanišići rezultatom 4:3, a u regularnom toku bilo je 0:0.

leotar zvijezda 09 kup rs

Ovo je bila dopadljiva i interesantna igra u kojoj je uživalo oko 100 gledalaca na "Policama".

U prvom minutu, nakon kornera kojeg je izveo Prelo, Ristić glavom iz peterca pogodio prečku. Nova značajnina prilika ponovo je viđena tek u 43. minutu. Opet nakon kornera, kojeg je izveo Brković, Todorović je glavom pogodio spoljni dio mreže.

U drugom poluvremenu gosti su zaprijetili iz slobodnog udarca u 48, minutu, kada je šut Hadžića prošao uz samu stativu.

U 59. minutu Zečević je dodao loptu Medanu, koji je istrčao kontru i sa desetak metara šutirao, ali golman gostiju Kolak je nesavladiv, kao i u 71. kada brani Ristićev šut sa dva metra.

U 87. minutu šut Krajišnika sa 20 metara odličnom intervencijom golman domaćih Perišić izbacuje u korner, a u posljednjem minutu meča Ramić izvodi slobodan udarac, lopta dolazi do Prela, ali Kolak je opet spasio svoj gol.

Nepopularnim rezultatom 0:0 završava ova utakmica zahvaljujući gostujućem golmanu i pristupilo se izvođenj penala. I ovdje je presudnu ulogu imao golman, ali Leotara - Perišić. On je bio zadnji izvođač penala, dao je gol, a zatim odbranio šut Mazića.

Ovim je zaslužio epitet igrača utakmice, a uz to u trećoj seriji odbranio je penal Hadžiću.

Nakon utakmice, trener Leotara Rajko Mičeta je bio zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača. Žao mu je što njegovi igrači u toku regularnog dijela meča nisu riješili pitanje pobjednika.

Strijelci iz penala za Leotar su Todorović, Zečević, Janjić, Perišić, a šut Medana Kolak je odbranio.

Za goste su precizni bili Krajišnik, Rakić, Bogičević, dok je šuteve Hadžića i Mazića Perišić odbranio.