Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su u toku noći 7/8. oktobra 2017. godine, u ulici Vojvode Stepe Stepanovića, grad Trebinje, zaustavili putnički automobil kojim je upravljalo lice inicijala J.Š.

stop policija

S obzirom, da je lice odavalo utisak da je u vidno pijanom stanju policijski službenici su mu izdali zakonito naređenje da se podvrgne alkotestiranju i testu na prisustvo opojnih droga, koje je navedeno lice odbilo, nakon čega je u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima lišeno slobode i sprovedeno u prostorije Policijske stanice Trebinje.

U prostorijama Policijske stanice Trebinje lice inicijala J.Š. je nastavilo sa narušavanjem javnog reda i mira, na način što je vrijeđalo i psovalo policijske službenike, nakon čega je nogom udarilo jednog od policijskih službenika.

Licu je izdat prekršajni nalog za počinjeni prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“, a slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.