U 9. kolu Druge lige Republike Srpske grupa istok, fudbaleri "Leotara" su na Policama pobijedili FK "Ilićka 01" iz Brčkog rezultatom 1:0 (0:0).

fk leotar ilicka

Na početku utakmice nije bilo uzbuđenja sve do 12 minuta kada gostujući igrač Bošković u svom šesnaestercu ruši Ristića i sudija Taborin pokazuje na bijelu tačku.

Najstrožu kaznu izvodi kapiten Ramić, ali njegov šut je otišao preko prečke golmana Jovića. Ovo nije demoralisalo domaće igrače tako da su u 25. minutu preko Vučića imali šansu koja nije iskorištena.

U drugom poluvremenu nije bilo uzbuđenja sve do 65 minuta kada Janjić šutira i pogađa vanjski dio mreže. Minut kasnije nova šansa za domaće, kada nakon slaloma Spaića koji je prevario tri gostujuća igrača, šutira iskosa sa 18 metara, a lopta prolazi uz samu stativu Jovićevog gola.

Ipak, golman gostiju kapitulirao je u 79. minutu. Tada je sa lijeve strane Brković ubacio loptu u šesnaesterac gostiju, a u skoku je najviši Ramić koji pogaša stativu gostujućeg gola.

Lopta se odbija do Ristića koji je odmah proslijedio Komlenu koji šutira neobranjivo u lijevu stranu golmana Jovića za 1:0.

U 85. minutu igrač gostiju Nenad Marković zbog nesportskog ponašanja dobija prvo žuti, a nakon toga i crveni karton.

Tri minuta kasnije domaći su imali šansu preko Todorovića, ali bez uspjeha.

U zadnjim trenucima utakmice igračima domaćih i navijačima Leotara sledilo se srce. Na nabačenu loptu u kaznenom prostoru u skoku je najviši Mirko Mišković koji šutira glavom, ali lopta se od prečke odbija u gol-aut i sudija je odsvirao kraj utakmice.

Trener Rajko MIčeta je zadovoljan kako su njegovi momci odigrali utakmicu nakon promašenog jedanaesterca.

"Bili smo odgovorni, disciplinovani i ozbiljni što je rezultiralo našom pobjedom", rekao je Mičeta dodajući da nema vremena za slavlje jer ih već u utorak čekaju obaveze u Kupu Republike Srpske.

Ovo je bila veoma bitna utakmica, kao i pobjeda kojom su Trebinjci ušli u gornji dio tabele.

Na stadionu Police u utorak sa početkom u 15.30 časova dolazi član Prve lige Republike Srpske FK "Zvijezda 09" iz Etno sela Stanišići.