Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da bi položaj Srba u Mostaru mogao biti bolji i da treba u miru i bez politikantstva riješiti ravnopravnost srpskog naroda u tom gradu.

vladika grigorije dragan covic

On je istakao da ovih dana punu pažnju izaziva status srpske zajednice u Mostaru, te dodao da se samo zajednički može napraviti veliki iskorak.

Govoreći o položaju Srba u Mostaru, Čović je rekao novinarima u Trebinju da bi on mogao biti bolji, kao i svih žitelja na tom području.

"Mislim da Mostar ima veliki problem što posljednjih pet-šest godina stagnira u tom razvoju, a puno elemenata koji su ga nekada krasili danas nedostaje", istakao je on dodajući da je Mostar nezamisliv bez srpskog naroda kao dijela grada, baštine, koja je zajednički građena vijekovima.

Čović je danas u Trebinju razgovarao sa NJegovim preosveštenstvom vladikom zahumsko hercegovačkim i primorskim Grigorijem o pitanjima crkve i saradnji na području Mostara.

"Drago mi je razgovarati sa prijateljem /vladikom/ Grigorijem jer zajedničkim temama već odavno upotpunjujemo jedan drugog u nastojanjima da spojimo ono što se vremenom nepotrebno razdvojilo", naglasio je Čović.

Vladika Grigorije izrazio je zadovoljstvo posjetom Čovića, ističući da je to "dragi prijatelj koji Srbima pomaže i u Mostaru i koji je uvijek bio blagonaklon prema srpskoj zajednici".

"Ovakvu saradnju ćemo i ubuduće nastaviti i nadam se da ćemo imati još bolje rezultate", rekao je episkop Grigorije.