U Gradskoj upravi našeg grada gradonačelnik Luka Petrović sa saradnicima priredio je prijem za mališane iz trebinjskih vrtića, osnovnih škola i Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" povodom obilježavanja "Dječije nedjelje".

djeca gradska uprava

Trebinje spada u red lokalnih zajednica koje poklanjaju veliku brigu za djecu i ova manifestacija se tradicionalno održava već dugi niz godina.

Mala sala Gradske uprave je odzvanjala dječijom pjesmom, recitacijama, plesom i igrom od strane naših malih sugrađana koji su pripremili program za ovogodišnji prijem.

Čelnici Gradske uprave sa zadovoljstvom i osmijehom na licu pratili su program, a nakon toga razgovarali su sa mališanima.

Petrović je rekao da su djeca najveća briga Trebinja, jer je na njima budućnost ovog grada zbog čega grad i podstiče, unapređuje i osmišljava sve aspekte njihovog življenja

"Donesene su odluke za dječiji materinski dodatak, opremanja za novorođenče, dodatak za djecu koja idu sa ruralnih područja u područne škole i na ovome nećemo stati", poručili su prvi ljudi grada.

djeca gradska uprava

Među prisutnom djecom bila je i petogodišnja Martina Milošević. Ona i njeni drugari pripremili su pet pjesama koje su recitovali na prijemu.

Jedna od pjesama je i "Jesen" od St. P. Korunovića, koju je recitovala Martina i rekla da joj je bilo lijepo na prijemu

"Nestalo je leto, došla jesen žuta nema više cveća kraj šume i puta. Sve ptičice male odletele jugu nema više pesme u šumi i lugu. Ništa zato deco jesen će nam proći, al' će zato brzo bela zima doći".