Članovi Udruženja "Bebe" uručili su danas gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću zahvalnicu za nesebičnu podršku njihovom radu i cilju - da u našem gradu bude više djece.

bebe trebinje

Prema riječima predsjednika ovog Udruženja Snežane Misite, na području Trebinja do sada je rođeno 56 beba koje su članovi ovog udruženja, ističući da je trudno još devet budućih majki.

Ona je pojasnila da grad Trebinje redovno pomaže ovo udruženje, kao i da je on prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja zahvaljujući sredstvima iz Fonda solidarnosti omogućava jednu vanjelesnu oplodnju bračnim parovima koji imaju problem sa sterilitetom.

"Oni sada idu u Češku, gdje se obavlja vantjelesna oplodnja koja košta oko 4.500 evra. Prednost odlaska u tu kliniku je i ta što oni čuvaju embrione, koji omogućavaju da se ponovi postupak vantjelsne oplodnje po cijeni od 1.000 evra,što je za sve parove velika radost", poručila jeMisita.

bebe trebinje

Gradonačelnik Petrović je kazao da je ovo samo jedan od vidova pomoći porodici od strane Gradske uprave, jer žele da realizuju zacrtani cilj da bude više djece u Trebinju.

On je istakao da će grad i ubuduće pomogati rad ovog udruženja, navodeći da mu je bilo veoma drago kada je čuo da su zahvaljujući Fondu tri bračna para poslata na vantjelesnu oplodnju, dok je četvrti u proceduri.

U narednom periodu članovi Udruženja "Bebe" posjetiće i ostale lokalne zajkednice koje podržavaju njihov rad - Bileću i Nevesinje, a sastaće se i predstavnicima opština koje do sada iz budžeta nisu izdvajale sredstva za "Bebe" - Gacko, Berkoviće i Ljubinje.

bebe trebinje