Saznajemo – Trebinje dobija novo javno preduzeće – parking servis

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 02. 10. 2017. - 10:12h

Trebinje bi do kraja ove godine trebalo da dobije još jedno novo javno preduzeće, a riječ je o parking servisu, saznaje TrebinjeLive.info.

parking-ilustracija

Prema informacijama do kojih smo došli, u novom gradskom preduzeću preći će da rade zaposleni iz postojeće parking službe, koja sada djeluje pri Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove.

„Parking servis“, po ugledu na ostale gradove regiona,  upravljaće, koristiti i održavati javna parkirališta na teritoriji našeg grada.

I ubuduće će, kako saznajemo, naplata parking mjesta biti vršena u zoniranom području – prvoj i drugoj zoni.

Cilj je da ovo preduzeće postane samoodrživo, a njegovim osnivanjem smanjiće se i broj zaposlenih u Gradskoj upravi, što striktno nalaže Zakon o lokalnoj samoupravi.

O osnivanju novog gradskog preduzeća, raspravljaće i odbornici Skupštine grada na jednom od narednih zasjedanja.

U postojećoj parking službi sada radi deset radnika od kojih sedam na terenu, dva u kancelariji i šef službe.

Služba upravlja sa 879 parking mjesta, od kojih je 27 rezervisano i 15 za osobe sa invaliditetom.

Cijena jednočasovne parking karte u Trebinju iznosi 1,50 KM u prvoj zoni i 1,00 KM u drugoj u periodu od 15.9. do 15.5, dok tokom ostatka godine cijena iznosi 3,00 KM u prvoj, odnosno 1,5 KM u drugoj zoni.

Pored kupovine karte na parkomatima, građani imaju mogućnost da plate parking i slanjem SMS poruke na odgovarajući broj telefona za odgovarajuću zonu.

Gradska vlast u Trebinju je u proteklih deset mjeseci osnovala i javno preduzeće „Radnik“, te javne ustanove „Bazeni“ i „Ekologija i bezbjednost“.

TAGOVI:

Komentari

Fenomenalna business idea ! Za 100 maraka kupi plave farbe, za 30 maraka osnujes preduzece, uzmes kompresor za 150 maraka i dva gariba za dnevnicu od 20 maraka da prefarbaju ona parking mjesta sto su od Josipa Broza ostali. Dakle za 300 maraka imas firmu sto dnevno fakturise 5000 maraka !
Kako meni to ranije nije palo na pamet ?

Odgovori

Nekome je malo da mu das čitav svet, počeće nam i vazduh naplaćivati.

Odgovori

ko ti je kriv kada se kasno palis.

Odgovori

Osnivajte sta vam volja,ali smanji te cijene parkinga,derikoze

Odgovori

Jer si priglup?

Odgovori

nije cilj da pojeftine parking mjesta, tj sat , nego da ne ides autom u grad…zastita zivotne sredine, to je trend i nasusna potreba..da se pitam, ja bi na 10 km po satu..

Odgovori

Mora da pravi nova preduzeca da moze da ih trpa stranackim istomisljenicima. Nema vise mjesta po Kulturnom Centru , Domu Mladih i sl… a vojska sa izbora uporno mu dise za vratom . Sta covjek da raxi nego da razbija i pravi od jednoga dva preduzeca.

Odgovori

Potrebno je pojačati kontrolu parking mjesta i podići nivo naplate ! Ostalo je još nekoliko lokacija u centru grada koja nisu obuhvaćena kontrolom i potrebno je obratiti pažnju na njih. Dosta je bilo bahatog ponašanja dijela vozača i ako ćemo nositi titulu uređenog i lijepog grada potrebno je uvesti reda..

Odgovori

apsolutno, i da se naplacuje konacno parking od Begove kuce, tj ruine one gdje je teretana pa sve do kraja bazena u Bregovima…dosta nam je bahacenja i neplacanja…0,5 km po satu, al da se plati

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja