Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva nakon ubjedljive pobjede protiv Turske rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:12, 25:21.

odbojkasice srbija

Izabranice Zorana Terzića odigrale su još jedan briljantan meč u Bakuu i igraće protiv Holandije u nedjelju za zlatnu medalju. Srbija nevjerovatno dobro igra na ovom turniru, pošto je do finala ostvarila sve pobjede uz samo jedan izgubljen set protiv Belgije u grupnoj fazi.

U duelu sa Turskom, selekcija Srbije je dominirala od početka do kraja meča, pa je neočekivano lako došla do meča za zlatnu medalju.

Na ovaj način Srbija je napravila još jedan korak kada su u pitanju šampionati Evrope. Prije četiri godine u Njemačkoj Srbija je bila četvrta, pre dvije godine u Holandiji i Belgiji treća, a sada je osvojila barem srebrnu medalju.

Tijana Bošković je blistala sa 23 osvojena poena, a Brankica Mihajlović dodala je 13.

Na drugoj strani, Akman Kubra osvojila je 14 poena za Tursku. U borbi za titulu selekcija Srbije sastaje se sa Holandijom koju je pobijedila u grupi sa 3-0. Holanđanke su prethodno u prvom polufinalu poslije velike borbe pobijedile Azerbejdžan sa 3-2 u setovima.