Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić istakao je u Gacku opredijeljenost ove stranke da i u buduće što snažnije učestvuje u razvoju Hercegovine i relizaciji planiranih velikih projekata koji će doprinijeti da ova regija bude jača i prosperitetnija.

djokic sp gacko

On je istakao da će u elektroenergetski sektor u Hercegovinu biti uloženo oko dvije milijarde KM, te među najvažnije projekte naveo izgradnju termoelektrane "Gacko dva", te hidroelektrane "Buk Bijela".

Đokić je naveo da se vode pregovori sa ozbiljnim kineskim kompanijama, ali je kao problem istakao opoziciju koja konstantno "opstruiše sve produktivne ideje i projekte".

"Iz tog razloga potrebno je na narednim izborima osvojiti sve pozicije vlasti, kako u Republici Srpskoj, tako i u Sarajevu", poručio je sinoć Đokić na izbornoj konferenciji Opštinskog odbora SP-a Gacko.

On je naglasio da će glavni principi ove političke partije u narednom periodu biti patriotizam i profesionalizam, naglasivši da jedino tako Srpska može biti okvir za stabilnost i sigurnost, bolja i jača.

Đokić je na izbornoj konferenciji Opštinskog odbora SP-a Gacko pohvalio rad stranačkih odbora u Hercegovini, te izrazio uvjerenje da će partija na izborima 2018. godine ostvariti najbolje rezultate do sada i osvojiti direktan poslanički mandat iz izborne jedinice devet.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović istakla da porodica predstavlja osnovnu ćeliju svake društvene zajednice, ali i jednu od osnovnih karika razvoja i očuvanja Republike Srpske.

Predsjednik Izvršnog odbora SP-a Slobodan Protić rekao je da je u Gacku jedan od najorganizovanijih odbora i da je trud hercegovačkih socijalista nagrađen tako što su dobili mjesto potpredsjednika partije, te dva mjesta u Izvršnom odboru partije.

Potpredsjednik SP-a Maksim Skoko istakao je napredak ove političke partije u Gacku, podsjećajući na dobre izborne rezultate i povećan broj članova.

On je istakao da se Opštinski odbor neće zadovoljiti time, te da će kao potpredsjednik partije u budućnosti nastojati i raditi na tome da SP, ne samo u Gacku, već i u cijeloj Hercegovini, ali i Republici Srpskoj bude još jedinstvenija i jača.

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Gacko Siniša Mandić osvrnuo se na rad ovog odbora i njegove rezultate na prethodnim lokalnim izborima, kada su socijalisti osvojili više od 10 odsto glasova, te su na taj način prvi put u lokalnom parlamentu dobili dva odbornička mjesta.

Na izbornoj konferenciji u Gacku obratio se i Rajko Ćapin, predsjednik Gradskog odbora SP-a Trebinje.

Izbornoj konferenciji u Gacku prisustvovalo je 146 delegata, a izabrani su članovi Opštinskog i Nadzornog odbora partije.

djokic sp gacko