Svi potrošači koji duguju više od jednog računa za potrošenu električnu energiju biće isključeni sa mreže, a od ove mjere ih jedino može spasiti Uprava Elektrohercegovine koja će ih i pored dugova ostaviti na mreži.

elektrohercegovina trebinje

U saopštenju ovog preduzeća kažu da će svim potrošačima koji od oktobra budu imali dospjelu, a neplaćenu fakturu biti poslato obaviještenje o zakazanoj obustavi isporuke električne energije.

Međutim, izvršni direktor za ekonomske poslove Slavko Dangubić u telefonskoj izjavi za TrebinjeLive.info tvrdi da će se sa primjenom ove odluke početi tek od naredne godine, te da je sasvim očekivano da kada redovno plaća 80 odsto potrošača, da to čini i preostalih 20 odsto.

Od mjere isključenja i pored dugovanja koja su veća od dva računa biće izuzeti samo oni  za koje naknadnu odluku donese Uprava preduzeća, prvenstveno socijalni slučajevi.

Ipak, Dangubić potvrđuje da se ne može očekivati da struja bude isključena RiTE "Gacko" koji duguje oko 1,5 miliona KM, jer za taj postupak treba saglasnost Vlade RS i nadležnog ministarstva.

Ali, ukoliko neko domaćinstvo bude dugovalo na primjer 50 KM za isporučenu električnu energiju, a da su u pitanju dva neplaćena računa, ono će biti isključeno sa mreže, a od te mjere ih jedino može "spasiti“ Uprava preduzeća naknadnom odlukom...

Dangubić tvrdi i da na ovu odluku nisu bili primorani zbog nelikvidnosti, jer su najlikvidnije preduzeće iz sistema energetskog sektora u RS.

Podsjećamo, za prvih šest mjeseci Elektrohercegovina je iskazala gubitak od čak 839.00 KM, ali, kako su ranije rekli, očekuju pozitivno poslovanje na kraju tekuće godine.