Više od 350 domaćih proizvoda, ljubazno osoblje i prijatan ambijent, dočekaće svakog kupca u Hercegovačkoj kući u centru Trebinja - prvom objektu ovakve vrste u Republici Srpskoj.

hercegovacka kuca trebinje prodaja

U protekla dva mjeseca, koliko posluje "Hercegovačka kuća" pri Agrarnom fondu", kroz nju je prošlo više hiljada kupaca i posjetilaca, a iz dana u dan je bogatiji i asortiman proizvoda.

Na poslovanje ovog objekta ponosan je i direktor "Agrarnog fonda" Veselin Dutina, koji kaže da kupci imaju priliku da kupe trebinjsko vino, sir, džem, likere, sokove, ljekovito bilje, meleme, suhomesnate proizvode.

hercegovacka kuca trebinje prodaja

Po najvišim svjetskim standardima, vrhunskog kvaliteta i modernog dizajna po projektu Vedrane Vukašinović, kupci koji su jednom posjetili ovaj objekat ponovo se vraćaju, a zadovoljstvo kupljenim ne kriju.

"Ovo su sve domaći proizvodi. Počeli smo da se širimo, pa sada imamo i pojedine proizvode iz Gacka, Bileće, Nevesinja, Foče", pojasnio nam je Dutina, dodajući da objekat ima 60 metara kvadratnih i da je u njega Gradska uprava uložila oko 45.000 KM.

Planiraju i da prošire svoje poslovanje i otvore objekat u Banjaluci i Beogradu, ali za jedan takav poduhvat neophodno je još dosta rada i novih dobavljača.

hercegovacka kuca trebinje prodaja

Nijednom dobavljaču se ne duguje za dostavljene proizvode, pa je ostvarena saradnja na obostrano zadovoljstvo, naveo je Dutina, dodajući da mu je najdraže bilo kada mu je jedan trebinjski domaćin kazao da je od zarade iz Hercegovačke kuće uspio da opremi djecu u školu.

"Hercegovačka kuća je i otvorena da pomogne domaćim proizvođačima da plasiraju svoje viškove proizvoda, a ne da ostvaruje profit. Naravno, cilj nam je da ostvari prihod sa kojim možemo da pokrijemo troškove poslovanja", dodao je Dutina u razgovoru za TrebinjeLive.info.

Kupci koje smo danas zatekli u Hercegovačkoj kući nisu krili riječi hvale, ali ni oduševljenje što napokon, uz pijacu, imaju mjesto gdje mogu da kupe sve domaće proizvode iz ovog kraja.

hercegovacka kuca trebinje prodaja

Mariana iz Dubrovnika već je nekoliko puta kupovala u Hercegovačkoj kući. Svidjeli su joj se preparati na bazi ljekovitog bilja, zbog čega ih je preporučila svojim prijateljima.

Sa njom je u posjeti bila i Ivona, takođe, iz Dubrovnika, koja kaže da je nedavno kupila vino, sir iz ulja i ajvar.

"Fenomalni su proizvodi. Oduševljena sam. Sigurno ćemo ponovo doći", rekla nam je Ivona.

hercegovacka kuca trebinje prodaja

I Goran iz Soko Banje nije mogao da odoli proizvodima Hercegovačke kuće. Za svoje prijatelje u rodnom gradu kupio je prigodne poklone.

Umjesto suvenira od metala, kamena ili drveta, pokloniće im bistri sok od višnje i pelina, a kupio je i pastu od bijelog luka i med.

"U Trebinju imam prijatelje, koji su mi rekli za ovaj objekat. Zaista je sve lepo i sređeno. Ovoga puta smo došli samo supruga i ja, ali zato idućeg puta sa nama dolaze i naši prijatelji. Sada znamo gde da kupujemo domaće proizvode", priča Goran.

hercegovacka kuca trebinje prodaja

Svi pozitivni komentari podstakli su direktora Dutinu da zajedno sa zaposlenim uloži dodatne resurse u marketing promociju, pa se uskoro očekuje i moderan veb sajt, fejsbuk i instagram stranica.

Dobru saradnju u Hercegovačkoj kući imaju i sa lokalnim licenciranim turističkim vodičima, koji turiste dovode u ovaj objekat, a koji zatim kupuju najbolje iz Trebinja i Hercegovine.

"Za nas se već čulo i u široj okolini. O Hercegovačkoj kući se priča u Dubrovniku, Nikšiću, Mostaru, ali i Banjaluci, Sarajevu, Beogradu. Drago nam je što oni koji dođu svoje utiske prenose i prijateljima i njima dragim ljudima", ponosno kaže Dutina.

hercegovacka kuca trebinje prodaja

U ovom prodajnom, ali i reprezentativnom objektu zaposlene su dvije radnice, a Dutina najavljuje da će Agrarni fond nastaviti i sa ostalim zacrtanim planovima poput izgradnje hladnjača za smještaj poljoprivrednih proizvoda.

hercegovacka kuca trebinje prodaja hercegovacka kuca trebinje prodaja hercegovacka kuca trebinje prodaja hercegovacka kuca trebinje hercegovacka kuca trebinje