Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izvještaj protiv lica inicijala S.M. i G.V. zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Policija

Naime, izvršenim pretresom lica, objekata i vozila koja koriste pronađena je jedna staklena tegla u kojoj se nalazila zeljasta, biljna materija koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihunanu, težine 260 grama.

Navedena lica se terete da su zasadila zasad indijske konoplje u selu Tulje, gdje su policijski službenici uviđajem izuzeli 24 stabljike indijske konoplje, prosječne visine oko 160 cm.

Za osam mjeseci 2017. godine evidentirano je 15 krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i protiv 17 lica dostavljeno 15 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnim javnim tužilaštvima u Trebinju, jedno krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i protiv jednog lica dostavljen jedan izvještaj i 42 prekršaja i to: 15 po Zakonu o sprečavanju i suzbijanju zloupotreba opojnih droga, četiri po Zakonu o javnom redu i miru i 23 po Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Za ove prekršaje prijavljena su 42 lica, 41 muškarac i jedna žena.